Visa kurser.se som: Mobil

Självhushåll, permakultur och hållbar livsstil -självstudiekurs

Groblad’s Permakultur
Kursinformation
Distans
Egen takt
Valfritt -du väljer själv
600 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Vill du lära dig mer om odling, permakultur och självhushåll? I den här onlinekursen får du lära dig grundläggande kunskaper om odling och självhushåll och hur du kan designa ditt eget odlingssystem med hjälp av permakultur. Kursen är en självstudiekurs där du helt själv väljer i vilken takt du vill ta del av inspelade föreläsningar och skrivet material som kursen erbjuder.

Kursen innehåll kortfattat:
• Hur man kommer igång med självhushållning av ettåriga och fleråriga grönsaker, bär, frukt och örter
• Anläggning av odlingsbäddar
• Växtskydd och växtföljd
• Introduktion till permakultur och fördjupning i hur det kan användas i praktiken
• Hållbara miljöanpassade avloppssystem för hushållet. Gråvattensystem
• Misstag och erfarenheter – vad vi önskar att vi hade vetat

Målgrupp

För vem är kursen?
Vill du lära dig mer om odling, permakultur och självhushåll? I den här onlinekursen får du lära dig grundläggande kunskaper om odling och självhushåll och hur du kan designa ditt eget odlingssystem med hjälp av permakultur. Kursens syfte är att ge dig verktyg för att skapa en mer hållbar livsstil genom god planering och ett sunt förhållningssätt.
Vi ger tips på sådant vi önskar att vi hade vetat när vi startade vår resa mot självhushåll för 12 år sedan. Kursen passar alla som har en hög ambition att leva hållbart och som är beredda att göra en förändring. Kursen ger inblick i hur man kan jobba med permakultur som hjälpmedel i sitt planeringsarbete och ger dig ett helhetstänk kring odling, sol- och vindskydd av olika slag, hur du utnyttjar olika mikroklimat, renar gråvatten med växter, bygger dammar och odlingsbäddar. Vi ger också tips och råd till dig som tänker flytta ut på landet och börja med självhushåll eller odling för husbehov.
Syftet med kursen är att ge dig kunskaper att nå dina mål inom självhushållning och hållbar livsstil och ge dig ytterligare motivation att fortsätta med det. Detta innebär att du får kunskaper som gör dig redo för såväl fysiska som psykiska utmaningar som du kan komma att stöta på under resan. Vi har själva gjort den här resan och vet vad som krävs.

Börjar: När du vill!

Antal tillfällen: Du studerar i din egen takt och har tillgång till alla föreläsningar under ett år. Mycket material går också att ladda hem och behålla.

Kursledare

Ylvali Falk Groblad

Jag heter Ylvali och jobbar på vår gård som vi kallar Groblad’s Permakultur. Tillsammans med min man och många hjälpande händer har vi byggt upp en permakulturgård där vi bland annat har anlagt en av Sveriges största skogsträdgårdar. Jag är utbildad beteendevetare, kroppsterapeut och utbildad i trädgårdsterapi och småskalig ekologisk odling. Jag har även gått två steg av fyra i en utbildning i Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR). Jag håller onlinekurser i odling, skogsträdgårdsodling, självhushåll, hållbar livsstil och hälsa samt föreläser och bloggar om självhushållning, hälsa och livsstil.

Dagar Groblad

Jag heter Dagar och är utbildad miljötekniker med särskilt intresse för hållbar utveckling och vatten. Just nu jobbar jag med gröna tak och stadsgrönska. Jag är också utbildad inom byggnadsvård och är certifierad i Permakultur-design (PDC). Jag har designat och byggt vårt växthus i anslutning till bostadshuset där vi renar och återbrukar husets BDT-vatten. Jag har renoverat vårt bostadshus från grunden och där kombinerat återbrukat glas, trä och timmer samt lera.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Självhushåll, permakultur och hållbar livsstil -självstudiekurs.

Groblad’s Permakultur

Kommande kurser 2021/2022:

Strax väster om sjön och nationalparken Åsnen ligger vår kretsloppsgård i den lilla byn Hjärpalyckan.  Här har vi de senaste tolv åren etablerat flera olika hållbara lösningar, såsom skogsträdgården med en mångfald av olika växer, och växthuset där vattnet från...


Läs mer och visa alla kurser med Groblad’s Permakultur

Kontaktuppgifter till Groblad’s Permakultur

Groblad’s Permakultur

342 53 Lönashult

Tel: 0734660804
Mobil 0768037708

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Självhushåll, permakultur och hållbar livsstil -självstudiekurs!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 49 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Självhushåll, permakultur och hållbar livsstil -självstudiekurs, fyll i följande uppgifter: