Onlinekurs i Krisberedskap UTSÅLD

Groblad’s Permakultur
Kursinformation
Distans
1 träff per vecka 18.00-19.00 under 6 veckor
1 550 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Startdatum: 24/8 - 2022

De senaste årens pandemi kombinerat med en allt oroligare värld har fått många att fundera över sin egen krisberedskap. Enligt MSB är det ditt eget ansvar att klara grundläggande behov av mat och vatten om samhället drabbas av kris eller krig.

I den här kursen ger vi dig alla verktyg du behöver för att bli krismedveten och inta en sund hållning när det kommer till krishantering. Vi ger korta koncisa föreläsningar och en bred uppsättning informativa dokument som du kan spara hem och ha på din läsplatta eller skriva ut och ha som referenslitteratur när det verkligen gäller.

Syftet med kursen är att du ska känna dig trygg i att du har vad som krävs i en kris både vad gäller material och kunskap. Sist men inte minst lägger vi ett stort fokus på mental förberedelse vilket ofta kan vara livsavgörande i en allvarlig situation.

Vi har sedan 2009 jobbat med att bygga upp en självhushållande gård där vi kan klara oss bra även om samhällets varor och service av någon anledning skulle bli svåra att tillgå. Här har vi under årens lopp arbetat och lärt oss om hur man odlar, samlar mat i skogen och lagrar vatten och mat för längre tidsperioder. Vi har också anlagt en stor skogsträdgård som ger mat under en stor del av året. När vi flyttade in fanns varken varmvatten eller toalett i huset.

Med åren har vi renoverat, fixat och donat och idag odlar vi en stor del av maten vi äter och känner oss nöjda med den tillvaro vi har skapat. Vi har även byggt ett orangeri inpå huset där vi både kan odla och rena vårt gråvatten. Vi har i och med vår livsstil mött många hinder vilket ha gjort oss till experter på att överleva i svåra situationer.

Följande områden behandlas:

Vatten

Hur du samlar, renar och lagrar vatten.

Mat

Hur du bygger ett bra krisförråd anpassat till dig och din familj. Hur du kommer igång med att odla grönsaker och bygga en skogsträdgård.

Skydd

Oavsett om du bor i ett hus eller en lägenhet är skydd från elementen viktigt för att behålla hälsan. Det kan också ge trygghet att känna att hemmet är väl förberett. Vi går även igenom alternativa skydd, hur du håller värmen och hur man skaffar en extra tillflyktsort.

Hälsa och hygien

Vi går igenom hur du kan tänka kring första hjälpen och vilka material som kan vara bra att ha hemma. Huskurer – vilka är värda att känna till. Örter som medicin.

Material och verktyg

Vilka hushållsartiklar är det bra att ha lite extra av. Vilka verktyg är bra att ha i sin ägo. Hur länge kan man lagra bensin och vad behöver man ha i sin bil.

El och kommunikation

Hur kan man lösa elförsörjning temporärt och på längre sikt. Hur ska man tänka kring kommunikation och vilka elektronikprylar är bra att ha i beredskapssyfte. Hur håller man sig informerad om läget.

Kursen är upplagd så att du får ett komplett krishanteringspaket vad gäller kunskap och mental inställning. Efter kursen har du de kunskaper du behöver för att skapa din egen krisberedskap i det korta och medellånga perspektivet. Du kan sedan själv välja hur förberedd du vill vara och utveckla dig inom de områden som du känner för.  Vi ger många bra tips på hur du kan gå vidare och hur du kan tillägna dig mer kunskap inom respektive ämne genom litteratur, kurser och utbildningar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen är en baskurs vilket innebär att du som deltar inte behöver några förkunskaper i ämnet. Alla träffar spelas in så du kan se dem efteråt i din egen takt när du har tid. Om du inte vill bli inspelad har du möjlighet att delta anonymt och utan personlig information. Du som deltar i kursen har möjlighet att ställa frågor som relaterar till din unika situation under kursens gång.  

Kursledare

Ylvali Falk Groblad

Jag heter Ylvali och jobbar på vår gård som vi kallar Groblad’s Permakultur. Tillsammans med min man och många hjälpande händer har vi byggt upp en permakulturgård där vi bland annat har anlagt en av Sveriges största skogsträdgårdar. Jag håller onlinekurser i odling och skogsträdgårdsodling samt föreläser och bloggar om självhushållning, hälsa och livsstil.

Dagar Groblad

Jag heter Dagar och är utbildad miljötekniker med särskilt intresse för hållbar utveckling och vatten. Just nu jobbar jag med gröna tak och stadsgrönska. Jag är också utbildad inom byggnadsvård och är certifierad i Permakultur-design (PDC). Jag har designat och byggt vårt växthus i anslutning till bostadshuset där vi renar och återbrukar husets BDT-vatten. Jag har renoverat vårt bostadshus från grunden och där kombinerat återbrukat glas, trä och timmer samt lera.

Intresseanmälan

Intresserad av Onlinekurs i Krisberedskap UTSÅLD och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Groblad’s Permakultur

Kommande kurser 2022/2023:

Strax väster om sjön och nationalparken Åsnen ligger vår kretsloppsgård i den lilla byn Hjärpalyckan.  Här har vi de senaste tolv åren etablerat flera olika hållbara lösningar, såsom skogsträdgården med en mångfald av olika växer, och växthuset där vattnet från...


Läs mer och visa alla kurser med Groblad’s Permakultur

Kontaktuppgifter till Groblad’s Permakultur

Groblad’s Permakultur

342 53 Lönashult

Tel: 0734660804
Mobil 0768037708

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Onlinekurs i Krisberedskap UTSÅLD!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 49 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Onlinekurs i Krisberedskap UTSÅLD, fyll i följande uppgifter: