Odla egna grönsaker (no-dig)

Groblad’s Permakultur
Kursinformation
Distans
6 timmar
2023-04-19 18:00
1 250 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Har du ett intresse av odling, men vet inte hur du ska börja eller vilken metod du ska välja? Gå vår online-kurs i odling för nybörjare och få all kunskap du behöver för att komma igång! I kursen får du lära dig alla nödvändiga steg och tillvägagångssätt som du behöver för att lyckas med dina grönsaker, samt hur du kan utöka odlingarna lite i taget.

Vi belyser olika tillvägagångssätt som passar i olika lägen, samt hur du gör din odling effektiv och lättskött med naturliga metoder. Du får även en introduktion till permakultur och hur du kan använda det i planeringen av din trädgård.

I kursen får du lära dig hur man efterliknar naturliga ekosystem i de ettåriga odlingarna och vilka växter som gynnar varandra och varför det är så bra att odla växter som bygger bördighet. Vi går också igenom gröngödsling och varför det är så välgörande både ovan jorden och i jorden och varför det samtidigt kan fungera som växtskydd.

Du får lära dig flera tips om hur du lyckas i din odling och hur du kan använda resurser i ditt närområde som många ser som avfall. Lär dig om flera örter och kryddor och om varför träd och buskar är så bra att ha nära dina odlingar. Få inspiration om hur du tar till vara på det du odlar och hur du på finurliga sätt kan använda både örter och blommor i din matlagning.

I kursen får du lära dig följande:

  • Tidpunkter för frösådd och uppdragning samt omskolning och utplantering.
  • Hur skapar man en bördig jord som ger stora fina grönsaker
  • Näring. Hur gödslar man, med vad, när och hur mycket
  • Gröngödsling – levande täckodling som bygger bördighet och skyddar jord och växter
  • Lär dig bygga enkla lättskötta odlingsbäddar
  • Hur ska man tänka kring bevattning. Hur mycket, hur ofta
  • Vattenspridare och droppbevattning. När är det lämpligt med de olika systemen
  • Växtföljd. Hur roterar man sina odlingar för att undvika sjukdomar.
  • Växtskydd. Hur gör man när det uppstår sjukdomar och skadeinsekter.
  • Kom igång med växthus.

Målgrupp

Vi går igenom allt du behöver kunna för att komma i gång med din odling. Alltifrån hur du planerar din odling till hur odling blir din livsstil.


Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen.

Kursintyg

Kursen sker digitalt via Zoom.

Start: onsdag 19 april

Tid: 18:00 - 19:30

Antal tillfällen: 5

Bokning: Vänligen, ange hela ditt personnummer när du bokar!

Kostnad: 1250 kr. Anmälan är bindande.

Kursledare

Ylvali Falk Groblad

Jag heter Ylvali och jobbar på vår gård som vi kallar Groblads Permakultur. Tillsammans med min man och många hjälpande händer har vi byggt upp en permakulturgård där vi bland annat har anlagt en av Sveriges största skogsträdgårdar. Jag har lång erfarenhet inom odling och håller online-kurser i skogsträdgårdsodling och hållbar livsstil. Jag är också utbildad beteendevetare med ett särskilt intresse för människors inre välmående och hur det kan kopplas till naturupplevelser. Min inställning är att alltid försöka vara öppen och ödmjuk och att hitta olika sätt att inspirera så många som möjligt med mitt sätt att odla. Läs mer om min verksamhet: groblads.se

Intresseanmälan

Intresserad av Odla egna grönsaker (no-dig) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Groblad’s Permakultur

Kommande kurser 2022/2023:

Strax väster om sjön och nationalparken Åsnen ligger vår kretsloppsgård i den lilla byn Hjärpalyckan.  Här har vi de senaste tolv åren etablerat flera olika hållbara lösningar, såsom skogsträdgården med en mångfald av olika växer, och växthuset där vattnet från...


Läs mer och visa alla kurser med Groblad’s Permakultur

Kontaktuppgifter till Groblad’s Permakultur

Groblad’s Permakultur

342 53 Lönashult

Tel: 0734660804
Mobil 0768037708

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Odla egna grönsaker (no-dig)!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 49 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Odla egna grönsaker (no-dig), fyll i följande uppgifter: