Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Hitta din kurs i vegetarisk matlagning på kurser.se

Vegetarisk matlagning

Du måste inte vara vegetarian för att vara intresserad av en vegetarisk matlagningskurs. Att äta vegetarisk behöver inte heller betyda att du endast äter hälsosamma sallader. Med en kurs i vegetarisk matlagning kan du hitta nya sätt att hantera och laga dina råvaror på, få inspiration till nya rätter och lära dig om olika matkulturer som i stor grad äter och lagar vegetarisk mat.

Vegan, lakto-ovo vegetarian eller bara vegetarian?

Det finns en del olika begrepp inom vegetarianismen. Gemensamt är att de utesluter kött, fisk och fågel ur sin kost. En lakto-ovo vegetarian väljer att äta mjölk- och äggprodukter medan helvegetarisk mat inte består av några animalier alls. Vegansk mat liknar den vegetariska, men kan mer ses som en livsstil. En vegan tar avstånd från allt som producerats av eller med djur, såsom animaliska tillsatser som gelatin, animaliska fetter, honung och vaxprodukter, päls och läder.

Raw Food eller levande föda

Raw Food, eller levande föda, har blivit populärt för många som äter vegetarisk mat. Raw Food behöver inte innebära att du utesluter kött helt och hållet men då kosten till största delen är växtbaserad, så lämpar den sig bra för vegetarianer. Raw Food innebär att du äter maten, som namnet tyder, rå för att inte förstöra viktiga växtantioxidanter vid uphettningen. Raw Food är rikt på vitaminer och mineraler då maten i huvudsak består av färska, ofta ekologiska, grönsaker, bär, frukter, rotsaker, nötter, frön och alger. Se alla Raw Food kurser.

Lär dig mer om vegetarisk mat

Gå en kurs i vegetarisk matlagning och lär dig laga näringsrik och hälsosam mat, kombinera smaker och ta fram det bästa ur dina råvaror oavsett om det är raw food, indisk, vietnamesisk, italiensk eller ayuervedisk mat. Hitta din matlagningskurs här!

Jämför kurser

Matlagningstest

Novisen vid spisen eller Mästerkock?

Gör vårt matlagningstest och ta reda på hur mycket du kan om matlagning.

Gör matlagningstestet här  »