Visa kurser.se som: Mobil

Blyinfattning

Glasateljén
Kursinformation
Göteborg
12 timmar
1 800 SEK
Kommande starter
Göteborg
2021-05-22  
1 800 SEK
2021-06-05  
1 800 SEK
Blyinfattning

Kursbeskrivning

Blyinfattning

Lär dig grunden i att arbeta med blyinfattat glas

I den här kursen lär du dig grunderna för att tillverka en blyinfattning. Tekniken är komplicerad och kräver ett visst tålamod. Den första blyinfattningen blir väldig enkel. För att förstå tekniken ska man inte börja för komplicerat. Du gör en ritning och jobba sedan efter den. Du skär glas efter ritningen eller räkna ut glasets mått. Du sätter ihop delarna med hjälp av blyskenor och löder sedan ihop ditt arbete.

När man jobbar med bly ska man alltid ha handskar för att undvika kontakt mellan blyet och huden. Man tappar lite "finmotorik" men utan handskar jobbar ingen hos mig. Tar gärna med egna tunna skinnhandskar som du känner dig bekväm i.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla som har intresse för en gammalt teknik. Åldersgräns 18 år 

Kostnader

Helgkurs-lörd/sönd 10-17         12 tim     22/23 maj     1800,-    inkl. moms, materialkostnader tillkommer

Helgkurs-lörd/sönd 10-17           3 tim        5/6   juni     1800,-    inkl. moms, materialkostnader tillkommer

Kursledare

Jag heter Angelika Geiger och driver Glasateljén i Göteborg. Jag är glasmästare med tysk gesäll-, och mästerbrev. Sammanlagt har jag jobbat med glas på olika sätt i 40 år. Som anställt med tillverkning av blyinfattat glas, som lärare på en yrkesskolan, på konstskolan i Berlin ( Kunsthochschule Berlin Weissensee) och som egen företagare sedan 12 år i Sverige. Jag tar emot alla slags reparationsarbeten med blyinfattningar, mässinginglasningar, slipa, limma, gravera och såga glas. Jag tar emot uppdrag för nytillverkning och design av blyinfattat glas (glasmålning).

I min verkstad i Erik Dahlbergsgatan 17 A i Göteborg erbjuda jag kurser i ”Glasmålning med Tiffanyteknik” och mosaik. Det finns ”Prova på” eller ”Intensiv” kurser, familjeevent eller företagsevent. Det finns även en butiksdel här i min verkstad. Där sälja jag produkter jag själv tillverka. Glasmålningar som kan hänga i ett fönster, miniväxthus, smycken i återvunnet porslin, lampor, miniväxthus av återvunna flaskor. Det finns även trägårdsutsmyckningar som fontäner och små skulpturer i mosaik.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Blyinfattning.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Outi
(5)
Mycket lärorik helg .med sakkunnig och trevlig läraren

Glasateljén

Glasateljen

I Glasteljén jobbar jag med design och tillverkning av Glasmålning/ blyinfattat glas. Alla slags reparationsarbeten tas emot, blyinfattat glas, mässinginfattat glas för möbler, inbränt målning, slipa, limma, såga och graverat glas. Det finns en försäljningsdel med egentillverkade produkter. till exempel...


Läs mer och visa alla kurser med Glasateljén

Kontaktuppgifter till Glasateljén

Glasateljén

Erik Dahlbergsgatan 17
41126 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Blyinfattning, fyll i följande uppgifter: