Visa kurser.se som: Mobil

Skrivarkurs: romance och romantik

Gilly
Kursinformation
Distans
12 veckor
Startdatum när det passar dig.
1 295 SEK
romance

Kursbeskrivning

I den här kursen får du kunskap, inspiration, konkreta verktyg och övningar som hjälper dig att skriva en fantastisk romance (eller fantastisk romantisk bi-intrig). Genom hela kursen strösslar vi med konkreta exempel ur bästsäljande romance-böcker.

Detta är en 12 veckor lång självstudiekurs, med möjlighet att få individuell respons av diplomerad lektör. Genast efter bokning på skrivkurser.gilly.nu får du första kursmodulen och kan komma igång direkt. Därefter får du ytterligare  material varje vecka i 11 veckor. Du kan genomföra kursen i egen takt eftersom du har tillgång till allt material i 6 månader.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Den här kursen vänder sig till dig som skriver, eller vill skriva, romantik (genren romance). Det passar även dig som skriver en berättelse eller bi-intrig där romantik spelar en betydande roll.

Du har kanske gått några skrivkurser tidigare och söker nu en kurs som kan hjälpa dig att skriva fängslande romance som bidrar till att läsaren förälskar sig i dina karaktärer och din berättelse.  Du vill få konkret kunskap som gör att du kan gå från idé eller utkast till att färdigställa ett fantastiskt romance-manus.

Kursinnehåll

Genom hela kursen får du …

  • övningar som stärker din idé, dina karaktärer och din intrig
  • konkreta exempel från bästsäljande romance-böcker. Lista på böcker som används får du i samband med anmälan
  • om du önskar kan du även anlita någon av kursledarna för individuell respons på dina texter

Efter kursen kommer du bl.a. att ...

  • Skriva karaktärer som läsaren kan sympatisera med
  • Skapa dynamik och framåtdriv i berättelsen genom olika sorters konflikt
  • Identifiera - och maximera - dina nyckelscener
  • Gestalta kärlek och attraktion
  • Förstå nycklarna som romance-läsaren förväntar sig

Upplägg

Detta är en digital självstudiekurs.

Litteraturlistan omfattar ca 20 bästsäljande böcker men det är inget krav på att du ska ha läst dessa för att du ska kunna tillgodogöra dig kursen (se det som en extra krydda för att stärka din förståelse).

Det finns möjlighet att lägga till individuell skrivcoachning.

Kostnader

Kurspris: 1 295 kr.

---

Vänligen notera: när du anmäler dig eller skickar en intresseanmälan genom denna sajt, så får du information om hur bokningen slutförs. Din plats reserveras och bokningen går igenom efter betalning. 

Kursledare

författare

Bakom kursen står de två diplomerade lektörerna och skrivcoacherna Mikaela Skantz och Gilly Nyström. Mikaela är erkänd bokslukerska och läser drygt 200 böcker per år, främst romance och feelgood. Gilly har en mångårig bakgrund som kommunikatör och brinner för att hjälpa författare skriva böcker som berör, inspirerar och/eller förändrar, t ex med individuellt författarstöd, kurser och som gästföreläsare.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivarkurs: romance och romantik.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Lena Karlsson
Jag gillade den här kursen för upplägget är lätt att förstå, den är faktaspäckad och gav mig oerhört mycket inspiration till mitt fortsatta skrivande. Om du är nyfiken på att skriva romance/feelgood, tveka inte att köpa denna kurs! Du kommer att lära dig massor :)
Marie S
Jag deltog i piloten och ÄLSKAR att det finns en nischad kurs för oss som skriver romance! Jag har en helt annan förståelse för genren nu, och vilka "krav" men även möjligheter som finns. Särskilt värdefullt var alla konkreta exempel som hjälpte mig att verkligen förstå HUR teorin kan se ut i praktiken. Mycket inspirerande - tack!!!

Gilly

Drömmer du om att skriva en bok?

Gilly (Gunilla) Nyström är diplomerad lektör som brinner för att hjälpa författare skriva böcker som berör, inspirerar och/eller förändrar. Hon föreläser och bloggar ofta om skrivande och driver olika skrivkurser....


Läs mer och visa alla kurser med Gilly

Kontaktuppgifter till Gilly

Gilly

Råsslavägen 23
618 32 Kolmården


Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Skrivarkurs: romance och romantik, fyll i följande uppgifter: