Visa kurser.se som: Mobil

Gränsfors Bruk Timringskurs – Traditionell knuttimring, Prova på

Gårdar i Nordanstig AB
Kursinformation
Bergsjö
3 dagar
8 718,75 SEK inkl. moms
Kommande starter
Bergsjö
2021-06-21  
8 718,75 SEK
2021-07-20  
8 718,75 SEK
2021-08-17  
8 718,75 SEK
2021-09-02  
8 718,75 SEK

Kursbeskrivning

Gränsfors Bruks Timringskurs – Traditionell knuttimring, Prova på 3 dagar

Det finns två timringskurser att välja på – en kort ”Prova på knuttimring” under tre dagar och en längre under fem dagar. Detta är den kortare kursen.

Kurserna är en kombination av teori och praktik men där tyngdpunkten ligger på praktisk övning.  Timringen sker utomhus, under tak, på en plats vid Gränsfors Bruks yxsmedja, där också kurser i smide arrangeras. Du får arbeta med yxor och bilor tillverkade vid Gränsfors Bruk.   

Om du är intresserad att prova på hur det är att timra som förr i tiden – då är detta kursen för dig. Under tre dagar kommer du få en inblick i hur traditionell knuttimring går till.  Kursens fokus ligger på knuttimring och passning av kilformade stockar. Vi använder stockar som är sågade och frästa (med ett sågverk som finns på kursplatsen) för att få gott om tid att träna på att göra bra knutar.                         

Du kommer att arbeta med handverktyg, yxor och bilor tillverkade vid Gränsfors Bruk. Kursen sker utomhus under tak.  Ta med tumstock och penna, oömma arbetskläder och regnjacka. Vi rekommenderar skyddsskor med stålhätta, men det är inget krav.

Kursbilder finns på www.gransforsbruk.com 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Upplägg

Under kursdagarna får du frukost, lunch, 2 x kaffe och middag. Alla kurser börjar med frukost kl 8:30 på Café Augusts vid Gränsfors Bruk. Gränsfors kurser äger rum vid Gränsfors Bruk mellan Hudiksvall och Sundsvall.

Boende ingår också, bäddat och klart med handdukar, i eget rum från kvällen dagen före kursen börjar till sista kursdagen. Den som vill kan som regel stanna även kvällen efter kursen utan extra kostnad. Kursen kostar totalt  6 975 kr. Om du kan dela rum med annan person så avgår 800 kr. Som deltagare kommer du kvällen före kursen.

Minimiåldern är 16 år. Ingen förkunskap behövs. Undervisning sker på svenska, engelska och tyska beroende på kursdeltagare. Bilder från tidigare kurser finns på www.gransforsbruk.com

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gränsfors Bruk Timringskurs – Traditionell knuttimring, Prova på .

Gårdar i Nordanstig AB

I samarbete med Gränsfors Bruk arrangerar vi kurser i smide, timring, stolphusbygge och framställning av kol.

Kurserna äger rum i Gränsfors som ligger mellan Hudiksvall och Sundsvall. Boende, frukost, lunch och middag ingår alltid i alla kurser. Smideskurser: I den välutrustade kurssmedjan som ligger i direkt anslutning till Gränsfors Bruks yxproduktion har många genom åren fått...


Läs mer och visa alla kurser med Gårdar i Nordanstig AB

Kontaktuppgifter till Gårdar i Nordanstig AB

Gårdar i Nordanstig AB

Gränsfors Bruk 325
829 52 Bergsjö

Tel: 0708-444 200

Recensioner
Bli den första att recensera Gränsfors Bruk Timringskurs – Traditionell knuttimring, Prova på !
Intresseanmälan

För att få mer information om Gränsfors Bruk Timringskurs – Traditionell knuttimring, Prova på , fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser