Visa kurser.se som: Mobil

Gränsfors Bruk Smideskurs – Damask

Gårdar i Nordanstig AB
Kursinformation
Bergsjö
5 dagar
2021-03-08
13 687,50 SEK inkl. moms
Smideskurs-Damask

Kursbeskrivning

Gränsfors Bruks smideskurs – Damask 5 dagar 

Med hjälp av kursledaren får du via förlagor och anvisningar steg för steg inblick i Damasksmidets konst och metoder, även kallat mönstervällning. Detta är nämligen vad kursen handlar om – att med vällteknik och lager på lager skapa olika mönster i stålet samt lära sig att kontrollera och styra mönster i materialet. I kursen lär du dig att blanda olika stål med vällteknik, som används inte endast för att skapa vackra mönster utan också för att skapa en unik sammansättning av olika material utifrån smedens önskemål.

Målsättning med kursen är tillverkning av grundmaterialet Damask och tekniken för hur det skapas. Under kursen kommer det finnas utrymme för att smida något av det egentillverkade Damaskstålet som exempelvis knivar eller smycken för att pröva hur materialet fungerar. I kursen ingår även härdning, polering och etsning. Det finns även utrymme för egna idéer under kursen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Upplägg

Vid kursen får du praktisk undervisning i damasksmide under fem dagar, material och med dig hem det du smitt. Under kursdagarna får du frukost, lunch, 2 x kaffe och middag. Alla kurser börjar med frukost kl 8:30 på Café Augusts vid Gränsfors Bruk. Gränsfors kurser äger rum vid Gränsfors Bruk mellan Hudiksvall och Sundsvall.

Boende ingår också, bäddat och klart med handdukar, i eget rum från kvällen dagen före kursen börjar till sista kursdagen. Den som vill kan som regel stanna även kvällen efter kursen utan extra kostnad. Kursen kostar totalt 10 950 kr. Om du kan dela rum med annan person så avgår 1 000 kr.

Undervisning på svenska & engelska. Förkunskaper motsvarande vår kurs Järnsmide Grundkurs och Järnsmide Fortsättningskurs eller liknande rekommenderas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gränsfors Bruk Smideskurs – Damask .

Gårdar i Nordanstig AB

Gårdar i Nordanstig AB

I samarbete med Gränsfors Bruk arrangerar vi kurser i smide, timring, stolphusbygge och framställning av kol.

Kurserna äger rum i Gränsfors som ligger mellan Hudiksvall och Sundsvall. Boende, frukost, lunch och middag ingår alltid i alla kurser. Smideskurser: I den välutrustade kurssmedjan som ligger i direkt anslutning till Gränsfors Bruks yxproduktion har många genom åren fått...


Läs mer och visa alla kurser med Gårdar i Nordanstig AB

Kontaktuppgifter till Gårdar i Nordanstig AB

Gårdar i Nordanstig AB

Gränsfors Bruk 325
829 52 Bergsjö

Tel: 0708-444 200

Intresseanmälan

För att få mer information om Gränsfors Bruk Smideskurs – Damask , fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Gränsfors Bruk Smideskurs – Damask !

Liknande kurser