Visa kurser.se som: Mobil

Skriv så texten får liv - litterär gestaltning

Fridhems Folkhögskola
Kursinformation
Svalöv
5 dagar
5 100 SEK

Kursbeskrivning

Hur skriver man så att berättelsen får liv? Hur gör man personerna i sin text så verkliga att de kliver ut ur boksidan?

Välkommen till en skrivarvecka då vi tränar på att skriva så att läsaren kan se berättelsen framför sig.

Tydliga scener, intressanta karaktärer och bra dialog ger en berättelse liv. Det vi kallar för gestaltning.

Men hur bygger man upp en karaktär? Vad är en intressant dialog? Hur beskriver man en sak utan att skriva läsaren på näsan?

Med enkla och roliga skrivövningar tränar vi på dessa grundläggande moment. Vi varvar korta och längre skrivuppgifter med textsamtal och feedback då vi läser och lyssnar på varandra.

Kursen vänder sig till dig som vill skriva prosa och som vill lära dig hur man gör för att det ska bli så där som du vill.

Vi tittar på exempel från modern och klassisk litteratur och studerar hur de stora mästarna gjort. Men framförallt skriver vi mycket. Meningen är att du ska åka hem från kursen med fler och vassare verktyg i din skrivarlåda.

Praktisk info

Fridhems folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv. Sedan år 2000 producerar vi sommarveckor med spännande kurser, god mat och underbar kvällsunderhållning.

Kostnad undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost och logi. För vissa kurser tillkommer materialkostnader, dessa specificeras i så fall i välkomstbrevet som skickas ut i april. Eftersom Fridhem är en internatskola prioriterar vi boende kursdeltagare vid antagning. Om du bor i närheten kan du bo hemma och då får du en rabatt på 1200 kr.

Inkvartering som gäst på skolan bor du alltid i enkelrum. Om du vill garantera dig ett rum med dusch och toalett betalar du 500 kr extra (endast toalett 300 kr extra). Först till kvarn gäller. Vi har även tillgång till några dubbelrum om så önskas. Handdukar och lakan ingår.

Måltider varje dag serveras det frukost, förmiddagsfika, lunchbuffé med smårätter och sallader, efter-middagsfika och en vällagad middag. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ att tillgå. Du kan dess-utom köpa plockmat i baren om kvällarna och ta dig en öl eller ett glas vin. Meddela redan vid ansökan om du har några matallergier.

Kursanmälan det finns ett begränsat antal platser för varje kurs och för det mesta gäller löpande antagningar. Anmäl dig via internet eller skicka ett brev till oss. Anmälan är bindande. Vid avbeställning senare än 14 dagar före kursen debiteras 1000 kr. Avbeställning måste alltid ske skriftligt.

Kontakt Om du har några frågor om våra kurser, tveka inte att ringa 0418-446000 eller mejla skolan.

Handledare:

Kursledare ärOlle Svalander, författare, journalist och bloggare. Han har skrivit och publicerat ett flertal romaner och faktaböcker och skrivit krönikor i Metro och ett flertal dagstidningar. Han har under fem år arbetat som lärare i kreativt skrivande på Fridhems folkhögskola.  

Kostnader

5100 kr för kost och logi

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriv så texten får liv - litterär gestaltning.

Fridhems Folkhögskola

Sommarkurser Fridhems Folkhögskola

Fridhems Folkhögskola

PRAKTISKT Fridhems Folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv. För tjugonde året i rad producerar vi sommarveckor med spännande kurser, god mat och underbar kvällsunderhållning. Kostnad undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar...


Läs mer och visa alla kurser med Fridhems Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Fridhems Folkhögskola

Fridhems Folkhögskola

Rönnebergsvägen 10, Box 123
268 22 Svalöv

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skriv så texten får liv - litterär gestaltning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 30 recensioner.
Läs recensioner