Visa kurser.se som: Mobil

Mycket erfarna improledare på Fridhems folkhögskola

Grymt bra kursledare i improvisationsteater

Till vardags är han chef i näringslivet. På fritiden lossar Christer Mildton på slipsen och spelar improvisationsteater. – Jag njuter av varje tillfälle på scénen.


Christer MildtonNamn
: Christer Mildton
Ålder: 50
Sysselsättning: Chef ABB Robotics R&D Software & Telematics
Kurs Christer gått: Steg 3 Improvisationsteater

Christer, berätta varför du valde att gå kursen Steg 3 Impro
Jag är väldigt intresserad av improvisationsteater och har svårt att se något roligare än att utöva min hobby under en intensivvecka på internat.

Varför valde du att gå kursen hos Fridhems Folkhögskola?
Jag hade hört av ett par teatervänner att det fanns en spännade kurs i just improvisationsteater med två grymma lärare i Svalöv.

Vad hade du för förväntningar på kursen?
Att få scenvana och att förstå vad som fungerar även för publiken. Jag hade också förväntningar på att lära känna nya spännande människor med samma passion för impro som jag.

Vad har du lärt dig?
Att redan första kvällen med en ny grupp som bara träffats under sex timmar lyckas med att leverera en föreställning för 100 personer gav mig verkligen en aha-upplevelse.
Jag har också fått ett helt nytt register med nya övningar.

Hur gick undervisningen till? 
Varje förmiddag körde vi nya övningar. Vi hade tre kvällsföreställningar på fem dagar. På eftermiddagarna övade vi konceptet inför kvällens föreställning.

Hur var kursledaren?
Vi hade två stycken, Robert och Marvin. De är två mycket erfarna teaterledare inom improvisationsteater. De var grymma.

Hur använder du de kunskaper du fick från kursen idag?
Jag har bildat en egen teatergrupp i form av en studiecirkel där flera av övningarna jag lärde mig under kursen används flitigt. Jag har också lärt mig att på scenen verkligen använda sig av den första galna tanke jag får och att hela tiden vara i nuet. Den tredje saken är att jag njuter av varje tillfälle att stå på scenen. 

Vad var det bästa med att gå den här kursen?
Tycker som sagt att ledarna var fantastiska men också att vi så snabbt i gruppen fann varandra och omedelbart kände tillit till varandra.

Vem vill du rekommendera den här kursen till och varför?
Jag vill rekommendera kursen till alla som har ett par år med impro bakom sig. Jag känner också att detta är en kursvecka jag kan återkomma till flera gånger och jag vet att folk också gör det. Den är så givande både kunskapsmässigt sett och också genom att du träffar nya spännande människor.Läs mer om Fridhems Folkhögskola

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Fridhems Folkhögskola och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.