Visa kurser.se som: Mobil

Fridhems folkhögskola är en oas

Lena lever på sommarkurserna hela året

Sommarkurserna på Fridhems folkhögskola är ett måste för Lena Engh, där hon både utvecklas, tränar, träffar glada människor, äter god mat och kopplar av. – Fridhem är en oas. Alla som har lust att prova något de är nyfikna på eller inte tagit sig tid till förut borde åka dit.

Lena EnghLena Engh

Ålder: 54
Sysselsättning: Aktivitetsledare på Seniorträff
Kurs: Tai Chi och Qi Gong

Hej Lena, varför valde du att gå kursen?
Jag har gått två kurser, Tai Chi och Qi Gong. Det är viktigt för mig att få träna tillsammans med andra, utvecklas och lära mig mer under härliga former och med fokus. Sommarveckokurser på Fridhems Folkhögskola har blivit något av ett måste för mig.

Varför valde du att gå kursen hos Fridhems Folkhögskola?
Jag har åkt på sommarkurser sedan 2004. Jag kommer att fortsätta, det är liksom inte riktig sommar annars.
Fridhems Folkhögskola är en oas. Alla som har lust att prova något de är nyfikna på eller inte tagit sig tid till förut borde åka dit. Det är fantastiskt att få ägna sig helhjärtat åt sitt intresse under fem hela dagar, utan vardagstankar på olika måsten och rutiner.

Det är en unik möjlighet att få dyka in i något jag tycker om, tillsammans med andra som också uppskattar att vara där. Jag får så mycket med mig efter en Fridhemsvecka tack vare den fantastiska personalen, ledarna och alla kursdeltagare – atmosfären och stämningen. Det är verkligen en avkopplande OCH utvecklande vecka. Något av det bästa jag kan göra på semestern.

Vad hade du för förväntningar på kursen?
Att det skulle vara precis så roligt, jobbigt, lärorikt och utvecklande som det brukar. Och det var det.

Vad har du lärt dig?
Jag fortsätter upptäcka nya saker varje gång jag tränar. Varje tillfälle är en möjlighet att öva och detta är träning som jag utvecklas i under hela livet. Det är mycket lärorikt och roligt att träna tillsammans i grupp och ger något annat än att träna själv. Det är toppen att få korrigeringar och aha-upplevelser att ta med sig hem.

Hur gick undervisningen till?
Vi fick göra olika uppvärmningar, både i rörelser och meditation, samt lära oss att träna på formen stegvis. Det ingick även teori. Ofta gjorde vi olika moment i smågrupper eller parvis för att lära av varandra och slipa på olika delar. Om det inte regnade eller blåste tränade vi utomhus.

Hur var kursledaren?
Marianne är mycket bra - hon har förmåga att anpassa upplägget till såväl gruppen som individen och var och ens förutsättningar. För nybörjare såväl som fortsättare, unga som äldre och så vidare. Hon är noggrann, kunnig, varm och engagerad. Det är både disciplin och nära till skratt.

Hur använder du de kunskaper du fick från kursen idag?
Jag tränar vidare själv och går på kvällskurs för att underhålla och fortsätta lära mig jag har, även för att bevara kunskaperna och fortsätta lära mig till nästa sommar. Jag har även mycket stor användning av det jag lärt på kurserna i mitt dagliga arbete där jag håller i övningar för besökande gäster en gång i veckan.

Vad var det bästa med att gå den här kursen?
Att få göra det jag tycker mest om tillsammans med andra som är intresserade av samma sak. Få fördjupa mig och lära nytt, både av ledaren och kursdeltagarna. Och äta god mat och umgås, bli överraskad, ha roligt och dansa på kvällarna.

Vem vill du rekommendera den här kursen till och varför?
Båda kurserna tycker jag passar oavsett om man är nybörjare eller har mer erfarenhet. Kurserna rekommenderas till alla som vill få en bra introduktion samt utvecklas i sin träning och ha roligt tillsammans med likasinnade.Läs mer om Fridhems Folkhögskola

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Fridhems Folkhögskola och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.