Visa kurser.se som: Mobil

Fotokurs privat med professionell fotograf

icepic - Fotograf Marcus Johansson
Kursinformation
Rikstäckande, Stockholm
En eller flera dagar
3 600 - 44 750 SEK inkl. moms
Kommande starter
Stockholm
Bildbehandling: Boka egen kursdag  
3 600 SEK
4-stegs utveckling: Boka egna datum  
16 400 SEK
Slow Photography 100 tim. Boka egna datum  
44 750 SEK
Sverige
Två temadagar privat  
8 900 SEK

Kursbeskrivning

Privat fotokurs med professionell fotograf

Marcus Johansson - icepic Yrkesfotograf sedan 1997

(Jag har ett tiotal samlade kursrubriker här på kurser.se och många fler på hemsidan icepic.se Allt från endagskurser till längre utbildningar och fotoresor)

Februari 2022 Erbjudande

Två kursdagar privat. Valfritt tema från fasta utbudet eller skräddarsydd enligt önskemål. En dag med framkallning i Photoshop metodiskt arbetsflöde samt hur du skapar mer djup och stuns i dina bilder och hur du gör svartvita istället för gråa.

Köp presentkort till 7200 kr. och genomför kursdagarna under året (ord 11600 kr.)

Välj från fasta utbudet nedan eller gör en skräddarsydd dag kring ditt favorittema och använd mig som bollplank för att vända och vrida på allt det som går att göra annorlunda eller mer nyanserat och kreativt!

  • Ps. Privatkurser kan även utföras i närmaste stad i övrig Sverige för två valfria temadagar mot tillägg för resa och boende
  • Grundkurs intensiv
  • Visuell kraft - Bildkomposition
  • Street Photography
  • Linjespel bilder som lockar ögat
  • Cityscapes 
  • Skansen i Stockholm
  • Skräddarsydd 

Lär dig framkalla enkelt och metodiskt i Camera Raw 

Om du älskar att fotografera och söker utvecklas dina kunskaper är bildbehandling en nödvändighet. I dom här tre bilderna från vänster till höger har jag till en början tänkt ut hur den färdiga bilden kommer att bli med bildbehandling redan från fotograferingsögonblicket. Jag väljer att fotografera med knapp märkbar så kallad upplättningsblixt. Förstora originalbilden för att se det minimala blixtljuset. Poängen med detta är att endast ha möjlighet att påverka ljuset i framkallningen. Först där kommer alltså det mycket svaga ljuset till nytta. Tanken från början var inte att lyfta motivet som helhet utan endast att skapa lite lyster i klänningens tyg som du ser i Bild 2 o 3.

Med andra ord så sluter framkallningsprocessen din fotografiska cirkel. Oroa dig inte för att du måste lära in eller komma till någon särskild nivå. Men gör dig själv en tjänst och börja med att framkalla metodiskt på samma sätt kommer du även att fotografera metodiskt därefter och tvärtom. Med tiden växer ny och roligt kunskap fram i den takt som det blir. Fördelen är att du gör rätt längs vägen och inte behöver tänka eller börja om på ruta ett då du märker att det blivit alldeles i onödan tokigt under en längre tid. Sådan kan ju få vem som helst att ge upp vetja.

Boka egen kursdag. Pris 3600 kr. 10-15:30

Fotokurs 4-stegs utveckling. För dig med ambition!

Fyra sammankomster med temalagda eller skräddarsydd inriktning privat i Stockholm enligt överenskommet datum. Relaterade fotoövningar att genomföra på hemmaplan efter varje kursdag. Läs mer på hemsidan icepic.se 

Upplägget gör att du aldrig behöver missa en sammankomst och du får gott om tid att genomföra de relaterade övningar på hemmaplan. En genomsnittlig takt för kursens helhet är ca: 2 månader. 

Slow photography intensiv 100

100 aktiva fotokurstimmar med privat handledning fördelat på en 12 månaders period tar ditt fotograferande till nya höjder!
Läs mer och se över kunskapsutbudet på kurssidan här. icepic.se

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Nybörjarkurser - Entusiaster - Yrkesfotografer 

Övrigt

Kursen genomförs i Stockholm men kan förläggas varthelst ni önskar i Sverige eller utomlands mot tillägg för resa och eventuell logi. Det går också utmärkt att boka flera kursdagar sammanhängande eller fördelade enligt önskemål. Tex Två kursdagar under våren. Skrivna relaterade fotoövningar att genomföra på hemmaplan i egen takt och sedan uppföljning med ytterligare två kursdagar vid senare tillfälle. Detta är ett mycket beprövat och pedagogiskt upplägg som gör att du inte missar något och får ut mesta möjliga fotokunskaper.

Kursintyg

Obligatoriskt kursintyg - diplom 

Kostnader

Kursledare

De senaste 25 åren har jag livnärt mig som fotograf med väldigt stor bredd inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering på min hemsida icepic.se så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringslivet och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotokurs privat med professionell fotograf.

icepic - Fotograf Marcus Johansson

Fotografering blir bara roligare och roligare!Jag är en hängiven fotograf som älskar att sätta tänderna i nya utmaningar och använda eller förädla äldre kunskaper.Mina motivområden är väldigt breda. Allt ifrån studio till gatan, Människor, Reklam, Idéer, Arkitektur m.m.Ni finner det...


Läs mer och visa alla kurser med icepic - Fotograf Marcus Johansson

Kontaktuppgifter till icepic - Fotograf Marcus Johansson

icepic - Fotograf Marcus Johansson

Ringv. 42
118 67 Stockholm

Tel: +46708 777 895
Mobil 0708 777 895
www.icepic.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotokurs privat med professionell fotograf!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 17 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Fotokurs privat med professionell fotograf, fyll i följande uppgifter: