Fotokurs Visuell Kraft - Bildkomposition

Längd
1 dag
Pris
1 890 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 dag
Pris
1 890 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 1 890 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

Balanserad eller kreativ bildkomposition gör bilden visuellt attraktiv - förtydligar och polariserar.

icepic fotokurser sedan 2001

(Jag har ett tiotal samlade kurs rubriker här på kurser.se och många fler på hemsidan icepic.se Allt från endagskurser till längre utbildningar och fotoresor)

”Om en bild säger 1000 ord finns det antagligen tusen sätt att fotografera densamma på”

Att se och tänka i djupled är en smula grundläggande för det tvådimensionella fotografiet. Det bottnar i att förena alla bildelement till en helhet. Eftersom det är en stillbild läser vi in och värderar allt som finns i bildrutan så länge det är påtagligt vad det föreställer. Därför blir bilden bättre om synliga bildelement fyller ett syfte eller delfunktion som sammantaget ger helhet åt bildberättelsen.

Det finns många sätt att med ljus, färg, gråskala, kameravinklar, och skärpedjup fördela motiv-informationen för att framhäva eller göra element mindre påtagliga. Vill du lära mer om spännande sätt att förtydliga dina bildberättelser så är den här fotokursen i rätt riktning.

Kursens kunskaper förankras i muskelminnet med hands on övningar som även ger dig föreliggande tänk och användningsområde beträffande grundläggande kompositionsregler.

Med fasta fotoövningar bygger vi upp en bild med en pusselbit i taget. Resultatet går från ganska ordinär bild till att bli mycket mer visuellt berättande. I nästa steg tar vi ut svängarna och lägger oss på gränsen till obalans för att åstadkomma visuell attraktion. Med denna insikt kan du sedan fotografera mer kreativt eller nyanserat och med all säkerhet skapa fler bilder med pricken över i.

Ge bort en fotokurs med öppet presentkort (Gäller 15 mån. från köp)

 

Kostnader

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Läs om övriga fotokurser samt aktuell information på hemsidan icepic.se.
 
icepic

Kursledare

De senaste 25 åren har jag livnärt mig som fotograf med väldigt stor bredd inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering på min hemsida icepic.se så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringslivet och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

Porträtt med dubbelexponering av kursdeltagare Martin Kull 

Övrigt

Medlem i SFF

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotokurs Visuell Kraft - Bildkomposition och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Richard Kollig
17 maj 2023
Visuell kraft, en givande upplevelse.

Det var en effektiv och rolig kurs i bildkomposition. Efter en kort stund i teori gick direkt över till fotograferandet i Stockholm. Jag fick med Marcus hjälp öva på att ändra ...

Visa hela
5/5
Hasse R
26 sep 2022
Inspirerande

Behövde inspiration för nystart av mitt fotointresse. Marcus kurs var perfekt. Med personlig handledning och uppmuntran fick jag lära mig ta bättre bilder - hur jag kan komponer...

Visa hela
5/5
Sara Modig
22 nov 2021
Jättebra kurs

Wow! Att få dyka ner i fotograferandets grammatik under Marcus pedagogiska och personliga guidning har gett mig en helt ny förståelse för Bilden. Nu fattar jag så mycket bättre ...

Visa hela