Sommarskrivarkurs i nordvästra Skåne

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Ängelholm
Skrivarkonceptet som ger dig ett minne för livet

Kursbeskrivning

Sommarskrivarkurs i nordvästra Skåne

 Få en röd tråd i din berättelse
Lär dig att fängsla dina läsare
 Skapa en planering för din bok

Nytt skrivarkoncept som ger dig ett minne för livet

Unna dig en alldeles underbar upplevelse! Sofia Sundqvist och jag bjuder in till skrivarkurs vid bokskogen på Hallandsåsens sydsluttning. Jag ger dig mina allra bästa skrivarverktyg från Pennvässarmetoden och Sofia välkomnar dig till sitt vackra Boklunda, som är en kombination av sagolikt hem och kursgård i miniformat. Sofia bjuder oss på god vegetarisk mat och till frukosten överraskar hon med sitt nybakade frukostbröd.

Skrivövningarna, maten, boendet och promenaderna i bokskogen, blir till en omfamnande enhet där trygghet, värme och inkluderande råder.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Vad blir resultatet av denna skrivarkurs?

Vi arbetar utifrån Pennvässarmetoden som jag har utvecklat under drygt 25 år. Denna visuella skrivmetod finns dokumenterad i min skrivhandledning Pennvässaren, utgiven av Studentlitteratur. Här får du smygtitta på innehållet:

✏️ Du har en grovskiss över hela din berättelse med dig hem från kursen.

✏️ Vägledning av min berättarmall som gör att du trollbinder dina läsare.

✏️ En genomtänkt röd tråd från början till slut.

✏️ Grundläggande kunskap i dramaturgi.

✏️ En inblick i enneagrammets personlighetsgalleri.

✏️ Metod för att levandegöra personer och miljöer på ett sätt som berör och håller kvar läsaren.

✏️ Metod för att fängsla dina läsare med hjälp av mina enkla skrivmallar.

✏️ Ökad medvetenhet genom vägledande respons utifrån anpassade frågeställningar.

✏️ Du har fått bästa starten på ditt skrivprojekt, med de mest effektiva verktygen.

✏️ Det är troligt att du funnit din bokidé om du önskar en sådan.

✏️ Du har fått nya skrivarvänner.

Röster från tidigare kursdeltagare

Röster från deltagare

Dessa personer har deltagit i grundkursen på andra platser.

✏️ Röster från deltagare som gett kursen högsta betyg

– Har haft fantastiska skrivardagar! Fått med mig så många redskap som öppnat upp för fantasin! Så skönt att utgångspunkten har varit att alla deltagare är ”nya” och att det ska vara lättsamt. Tänk att det kan bli en berättelse av några få meningar, som dessutom får ett sammanhang! Genialt! Värdefullt med genomtänkta frågor vid responsamtalen som vi hade två och två. Veronica är klar och tydlig och har struktur i sitt ledarskap. Gillart! Jag ger kursen högsta betyg.
Katarina Hallstener, BVC- och skolsköterska, Linköping 

– En strukturerad, välplanerad och genomtänkt skrivarkurs i varm och omtänksam atmosfär. Nyckeln till förståelsen av dramaturgin var analysen av kortfilmen och berättarmodellen som vi skrev vår sammanfattning i. Jag ger kursen högsta betyg.
Elisabeth Ciardi, arkitekt, Ängelholm

– Det som skrivarkursen gett mig, är över ALL förväntan. Jag har fått ovärderliga verktyg att arbeta med. Jag har fått med mig mycket mycket mer än vad jag hade kunnat tänka mig. Är fullproppad med ny kunskap och skrivlust. För mig vad dramaturgi-”mallen” helt ny. Enneagrammets karaktärsanalyser bidrar till en helt annan trovärdighet hos rollfigurerna än om man inte använder det. Veronica bjuder på sig själv, är en prestigelös kursledare med närhet till båda skratt och gråt – samtidigt som hon är drivande och bestämd. Jag ger kursen högsta betyg.
Vicke Harris, projektledare, Stockholm

Datum

Datum

19-21 augusti 2022

Video

Kostnader

Kursavgift & kostnad för mat och logi

Alla övernattar på kursplatsen. Se information längre upp på sidan.

Boka-tidigt-pris 3 500 kr (inkl. moms). Spara 1000 kr.
Vi talas vid innan du anmäler dig. Kostnad för mat & logi tillkommer.

Plats • På landet i Ängelholms kommun

Kursplatsen som även är Sofias hem, ligger avskild och omfamnad av bokskog och ängsmark. En ypperlig plats för den skrivarbubbla vi skapar tillsammans.

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och leder skrivarkursen utifrån min egen metod: Pennvässarmetoden Min skrivhandledning heter Pennvässaren och kom ut på Studentlitteratur 2002.

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Min skrivmetod med symboler, grafer, skrivövningar och visuell gestaltning har visat sig skapa nya insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min visuella metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför en ökad medvetenhet och nya tankemönster. 

Mitt företag heter Veronica Gröntes Författarskola AB och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarskrivarkurs i nordvästra Skåne och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 21 recensioner.

Gabriella Karp, projektledare, Linköping

Jag är uppfylld av allt vi gjort. Kursen har varit bra disponerad med stor tydlighet. Dramaturgin gav mig både kunskap, tankar och idéer. Att använda dramaturgin och ”rutschemat” för att även koppla det till någon forma av läkande skrivande, vore också värdefullt tror jag. Fascinerande att kunna skriva en så innehållsrik text utifrån skrivmallar...

Visa hela
Marjan Huiskes, aktiv pensionär, Ängelholm

Wow! Nu ska jag skriva, för jag tror att jag kan komma igång på allvar! Denna skrivarkurs har gett mig värdefulla verktyg och är den bästa av de fyra jag deltagit i. Dramaturgin är en mycket god hjälp i skrivandet! Veronica fick oss alla att känna oss betydelsefulla och lyckades verkligen (i alla fall var det så för mig) att lägga den inre kriti...

Visa hela
Åse Geschwind, har ett sabbatsår, Stockholm

Varmt tack för all tydlig och strukturerad vägledning genom dina fina skrivmallar, strukturer och frågeformulär som hjälper till att hålla fokus. Jag har fått ett underlag som jag kan arbeta vidare med. Något vilset i mig har, tack vare den tydliga vägledningen, fått något tryggt och pålitligt att hålla sig i. = ) Så roligt att använda Enneagram...

Visa hela

Veronica Grönte – Författarskola.se

Ett unikt koncept hos Författarskolan.se

METOD
Pennvässarmetoden

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de engageras till sista sidan? Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se

Kontaktuppgifter till Veronica Grönte – Författarskola.se

Veronica Grönte – Författarskola.se

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 21 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 690 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Sommarskrivarkurs i nordvästra Skåne, fyll i följande uppgifter:

Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer