Visa kurser.se som: Mobil

Skrivglädje! Prova på att skriva online via Zoom!

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Distans
2 timmar
175 - 475 SEK inkl. moms
Skrivglädje! Prova på att skriva online via Zoom!

Kursbeskrivning

Skrivglädje! Bota din skrivkramp på 2 timmar!

Kvälls-skrivarkurs online med bildkort

Låt interaktiva bildkort locka din fantasi!
Överraskas av din kreativa förmåga!
Låt prestationskraven försvinna!

Välkommen till min 2-timmars skrivarkurs med bildkort! Skrivandet med responssamtal i digitala grupprum skapar en härlig samvaro online! Vi möts i direktsändning till lekfulla övningar som får prestationskraven att försvinna. De interaktiva bildkorten som vi använder, fungerar som en språngbräda för din fantasi. Bilderna och berättelserna de skapar, blir till glädje för dig själv, dina vänner och dina elever om du undervisar.

Hur fungera dessa fristående skrivarträffar?

Varje träff presenterar nya lekfulla övningar där du inspireras av bildkort i olika kombinationer. 

Tid: kl 19.00-21.00

Skrivarkurs online? Inte alls krångligt!

Har du aldrig tidigare prövat att mötas online i direktsändning, ta chansen nu! Det är enkelt att komma fram till det digitala skrivrummet. Jag skickar en länk och det enda du behöver göra är att klicka på den, följa instruktionerna och du är framme! Du får länken i förväg och behöver pröva den i god tid före kursstarten. 

Plats: Vid närmaste dator.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Upplägg och innehåll

Upplägg och innehåll

  1. Du är på plats allra senast 10 minuter före kursstarten! Då ser vi till att alla syns i bild och att tekniken funkar.
  2. Dörren till skrivarrummet stängs när kursen startar.
  3. Du har papper och penna till hands.
  4. Du skriver korta texter med inspiration från bildkort.
  5. 2 & 2 eller 2 & 3 läser deltagarna sina texter för varandra och ger en enkel respons utifrån färdiga frågeställningar.
  6. Jag berättar om mina skrivarkurser på olika platser i Sverige.
  7. Du skriver en ny minitext med inspiration från bilder och ord.
  8. 2 & 2 eller 3 & 3 läser ni texterna för varandra.
  9. Vi avslutar med att tacka varandra.
  10. Du mailar mig en utvärdering i efterhand.

Röster från kursdeltagare

– Att det var så lätt att komma igång att skriva med hjälp av bildkort överraskade. Det finns hopp även för mig! Fint att få berätta sin historia för en annan kursdeltagare som lyssnar med stort intresse och även roligt att själv få ta del av någon annans berättelse. Det kändes som att vi sar duatt nära varandra trots att kursen var online. Det digitala verktyget Zoom som Veronica använde var en mycket positiv upplevelse. Det kändes nästan som en utbildning in real life. Jag ger kursen högsta betyg.
Marie-Louise Saltin, utbildare, handledare och bemanningskurator i egen regi, Alnö

– Skrivglädje online gav mig inspiration och väldigt mycket var nytt för mig. Jag överraskades av hur bildkorten kunde tala till mig och få mig att direkt skapa en historia. Responsen som vi arbetade med 2 och 2 i ett digitalt rum, var stimulerande och tänkvärd. Zoom är ett mycket bra sätt för att gå en kurs online och samtidigt få kontakt med människor i Coronatider. Jag tyckte om det och ger kursen högsta betyg.
Annika Carlberg-Sjöström, reseledare och trädgårdsdesigner, Långasjö

– Det är intressant att möta en annan människa och dennas text, liksom det är spännande att höra vad det man själv skrivit väcker hos en annan. Det var givande att se hur mycket man hinner göra tillsammans i en grupp som aldrig tidigare sett varandra och som bara har två timmar till sitt förfogande. En bra form som pröva till en kostnad som inte skrämmer bort någon. Dessutom spännande att testa korten som jag varit lite nyfiken på ganska länge. Jag ger kursen högsta betyg.
Åsa Akre, lärare i svenska och ”kreativt skrivande för självkännedom och självutveckling” på folkhögskola, Hemse

Kurstillfällen

Dessa onlinekurser är återkommande.

Video

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 275 kr (inkl. moms) 
Ordinarie pris: 475 kr (inkl. moms) 

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och leder skrivarkursen utifrån min egen metod: Pennvässarmetoden Min skrivhandledning heter Pennvässaren och kom ut på Studentlitteratur 2002.

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Min skrivmetod med symboler, grafer, skrivövningar och visuell gestaltning har visat sig skapa nya insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min visuella metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför en ökad medvetenhet och nya tankemönster. 

Mitt företag heter Veronica Gröntes Författarskola AB och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivglädje! Prova på att skriva online via Zoom! .

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 22 recensioner.

Anna
Det var helt nytt för mig att göra skrivövningar online, med människor jag aldrig träffat. Har bara varit på föreläsningar över zoom/Skype men aldrig deltagit aktivt. Det överraskade mig hur mycket personen som gav respons på min text, läste in mellan raderna. Hur fort min nyskapade karaktär kom till liv i det mötet vad också överraskande.
Daniel Wendek, verksamhetsutvecklare på studieförbund, Malmö
Överraskande att det går så snabbt att skapa något med bilder. Huvudet och fantasin börjar verkligen arbeta direkt. Bildkorten och frågorna var effektiva för att skapa karaktärer. Väldigt bra responssamtal. De digitala smårummen gav alla plats att tala och lyssna.
Weronica Ankarörn, konstnär/fotograf, Orlando, Florida USA och Mölnlycke Sverige
Intensiteten och förvåningen över att jag fick ihop mina tankar så snabbt. förvånade mig, och att under tidspress kunna få ihop en karaktär, som en eventuell bas till ett senare stoff. En härlig upplevelse av gemenskap, trots att vi bara träffades online. Responsen var oerhört betydelsefull då den fyllde i "mellan raderna" på ett sätt som var ...
Visa hela

Veronica Grönte – Författarskola.se

Ett unikt koncept hos Författarskolan.se

METOD
Pennvässarmetoden

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de engageras till sista sidan? Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se

Kontaktuppgifter till Veronica Grönte – Författarskola.se

Veronica Grönte – Författarskola.seRecensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 22 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 686 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Skrivglädje! Prova på att skriva online via Zoom! , fyll i följande uppgifter:

Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer