Visa kurser.se som: Mobil

Skrivarkurs i Nässjö • Grundkurs

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Kursinformation
Plats: Nässjö
Längd: 2 dagar
Startdatum: 2018-11-10
Pris: 2 990 SEK
Gå vidare till: Kursens hemsida

Kursbeskrivning

Skrivarkurs i Nässjö - Grundkurs

Funderar du på att börja skriva, eller är du kanske redan igång och behöver hjälp att strukturera ditt material och få liv i dina karaktärer? Oavsett var i ditt skrivande du befinner dig, får du genom min skrivmetodik en synnerligen praktisk och vass utgångspunkt. Starta ditt skrivprojekt med bästa verktygen!

Jag har designat övningar och responsfrågor för att skrivarkursen ska ge maximal utdelning. Du tar inte med dig egna texter. Vi startar från noll. Min metodik med tydliga ramar inför varje övning, bidrar till att du tar ditt skrivande till nästa nivå. 

Välkommen på skrivarkurs på min altan i Nässjö! Ewa Klingberg, naturbegåvad och framgångsrik författare från Nässjö kommer att vara en av deltagarna under kursen och lördagskvällen ägnar vi åt att lyssna till Ewa som berättar om sitt författarskap och om boken ”Lånat silver och krossat glas”, som kom efter succén ”Manglade dukar och vikta servetter”.

Röst från tidigare kursdeltagare

”En dörr som jag inte visste fanns har öppnats in till skrivarverkstan. Nöjd över förväntan. Jag är fascinerad över mängden av strukturer och verktyg jag fått med mig. Enneagrammet som vi bekantat oss med litegrann är ett kraftfullt verktyg!Mycket roligt med Veronicas dramatiska och teatrala uttryck. Bildkorten var mycket användbara. En bild tillsammans med några ord att börja med sätter igång så mycket i mitt huvud. Karaktärer och scenarier skapas på nolltid. Inspirerande! 
Peter Diephuis
Konsult inom IT. Management, projekt och förändringsledning, Stockholm

------

Här några frågor som jag ibland får:

– Ska jag ta med egna texter till skrivarkursen?

Nej, du ska inte ta med eget material till skrivarkursen. Vi skriver nya texter efter givna förutsättningar. Om du har en bok på gång kan du skriva texter som handlar om karaktärerna i den. Den respons du får på dina texter ger dig insikter som hjälper dig vidare.

– Hur arbetar vi under skrivarkursen?

Under kursen arbetar vi utifrån min skrivmetodik som finns dokumenterad i Pennvässaren/Studentlitteratur. Mina designade övningar och responsfrågor ökar din medvetenhet och tar ditt skrivande till nästa nivå. Detta ingår bland annat i kursen: 

Karaktärsbygge

Du skapar en karaktär med inspiration från bildkorten. Se filmen nedan.
Text om karaktären

Utifrån tydlig vägledning skriver du en kort gestaltande text som levandegör karaktären. Denna modelltext tillsammans med responsen du får, ger dig olika sorters aha-upplevelser.

Berättarstruktur och ”knep”

Dramaturgin, berättandets grammatik, är utgångspunkten under kursen. Genom mina egna modeller och grafer och med hjälp av en kortfilm får du en ökad förståelse för hur den röda tråden skapas och hålls vid liv. Dramaturgins hållpunkter hjälper dig bygga en berättelse med spänning och rytm. 

Respons 2 & 2

Till de olika texterna finns anpassade responsfrågor. Respons på texter ges 2 och 2 genom att utgå från frågeställningarna. Även om du är ovan vid att ge respons lyckas du bra. Responsen handlar om att upptäcka vad som fungerar i texten och vad som döljer sig mellan raderna. Inga tillrättavisanden eller förslag på förändringar ges. Vi arbetar ju med kladdar! Jag delar hela tiden in gruppen i nya par. 

Lekfullt kortskrivande

Med bild- och symbolkort lockas din inneboende talang fram när vi skriver. Dina texter överraskar dig. Kanske väljer du att skapa en fiktiv karaktär utifrån några slumpmässigt dragna bild- och ordkort. Se filmen som visar hur det kan gå till.

------

Skrivarkursen sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Tid och plats

Lördag 10 november
10.00 – 17.30 med avbrott för fikapaus och lunch
17.30-18.30 enkel kvällsmat
18.30 – 20.00 Ewa Klingberg berättar om sitt författarskap och sina böcker

Söndag 11 november
8.30 – 14.45 med avbrott för fikapaus och lunch

Kostnad för luncher och kvällsmat
Kostnad för lunch lördag och söndag (catering) samt enkel kvällsmat på lördagen, 380 kr. Betalas kontant eller med swish.

Övernattning kan erbjudas mellan lördag och söndag
Övernattning för några kursdeltagare kan erbjudas till vandrarhemspris.
450 kr/natt inkl lakan och enkel frukost.
Önskar du övernatta även mellan fredag och lördag, kan du anlända tidigast kl 21.00 på fredagskvällen. 
Övernattningen betalas med swish eller kontant.
Hotell Höglandfinns som alternativ.

Om kursledaren Veronica Grönte – Nyskapande pedagog inom kreativt skrivande

Sedan 1997 har Veronica Grönte inbjudit till skrivarkurser för olika målgrupper. 
Hon var först ut med att designa grafer och scheman för att underlätta arbetet med berättelsens röda tråd och de skrivmallar som hon konstruerat hjälper författaren att förstå hur läsaren blir fängslad.
Genom kortfilmsanalyser bygger Veronica upp förståelsen för hur den spännande berättelsen skapas och under hennes grundkurser får varje deltagare utforma en grovplanering av sin story. 
Veronica Gröntes metodik är idag mer aktuell än någonsin och finns dokumenterad i skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur 2002

Om författaren Ewa Klingberg– Sveriges nya Feelgood-drottning 

Huskvarnasviten är samlingsnamnet på en serie feelgoodromaner som i dagsläget är tänkt att omfatta fem delar. Den första Manglade dukar och vikta servetter kom i maj 2017 då den gick upp som etta på Adlibris topplista alla kategorier. Den blev också månadens pärla och nominerades till årets ljudbok. Bonniers bokklubb lyfte fram den som ordinarie bok och senare som premiebok. Förlagsupplagan trycktes till två gånger.
I maj i år kom pocketen som gick till tilltryck två gånger inom fjorton dagar från utgivningen. Adlibris beställde en hel pall. Boken toppade både pocketlistan och den skönlitterära listan. 
I slutet av samma månad släpptes uppföljaren Lånat silver och krossat glas. I skrivande stund har ännu inte första recensionsdatum passerat.

Video

Tåg till Nässjö

Hur tar du dig med tåg till Nässjö?

Lördag morgon
Göteborg 06:00 med ankomst Nässjö 08:42
Stockholm 06:20 med ankomst Nässjö 08:50
Malmö 07:04 med ankomst Nässjö 09:02

Fredag kväll – anländ tidigast kl 21.00
Göteborg fredag 17:55 med ankomst Nässjö  20:37
Stockholm 18:20 med ankomst Nässjö  20:50
Malmö 19:04 med ankomst Nässjö 21:02

Återresa söndag
Nässjö 15:55 med ankomst Göteborg 18:42
Nässjö 16:20 med ankomst Göteborg 19:00 (Inget byte i Falköping)
Nässjö 15:28 med ankomst Stockholm 19:36
Nässjö 17:04 med ankomst Stockholm 19:44
Nässjö 15:22 med ankomst Malmö 18:59
Nässjö 17:49 med ankomst Malmö 19:43

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 2 990 kr (inkl. moms)vid bokning senast den 10 oktober - spara 500 kr!
Pris: 3 490 kr (inkl. moms)

Kostnad för två catering-luncher & en kvällsmat tillkommer med 380 kr. Betalas kontant eller med Swish.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivarkurs i Nässjö • Grundkurs .

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se
Intresseanmälan

För att få mer information om Skrivarkurs i Nässjö • Grundkurs , fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns inga recensioner för Skrivarkurs i Nässjö • Grundkurs

Arrangörsrecensioner
          (4,8)
Baseras på 303 recensioner
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer