Visa kurser.se som: Mobil

Skrivarkurs Fortsättningskurs – eget skrivande och gruppcoaching

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Tingsryd
3 900 - 4 900 SEK

Kursbeskrivning

skrivarstugaEget skrivande med coaching i skrivarstugan • Fortsättningskurs

Exklusiv femdagars skrivarvecka för dig som tidigare gått grundkursen i dramaturgi och gestaltning. Vi möts i trivsam, strandnära torpmiljö. Välkommen till mitt sommarparadis! Max 8 deltagare.

Fortsättningskurs • Skrivarstuga i rofylld miljö

Du inbjuds till en skrivarvecka i södra Småland, nära sjön Mien, i Tingsryds kommun. Du bor i egen sovstuga eller i eget rum. Under dagtid finns två olika gemensamma utrymmen där du kan sitta och skriva. I det ena råder tystnad och i det andra kan det blir lite småprat under skrivandet.

Vad är unikt med denna fortsättnings-skrivarkurs?

Du har under kursen möjlighet att presentera ditt berättelseskelett, skapat i den dramaturgiska berättarmall som vi använde under grundkursen. 45 minuter med totalt fokus på din synopsis! Hela gruppen försöker finna din huvudkaraktärs drivkraft och hur den är kopplad till dramaturgins hållpunkter och till det budskap du vill förmedla. Samtalet utvecklar din berättelse och ger dig som författare en förnyad säkerhet och tro på dig själv i ditt skrivande. Vi som fungerar bollplank till dig och din berättelse får alla nya insikter i dramaturgi och en skjuts framåt som författare.

Flexibilitet

Om du inte har en synopsis att presentera är du ändå välkommen till fortsättningskursen. Om du inte har ett skrivprojekt på gång är du också välkommen. Det enda som krävs för att vara med under fortsättningskursen är att du har gått min grundkurs i dramaturgi och gestaltning och att du deltar i de gemensamma samtalen om de övriga deltagarnas berättelseskelett. 

De 45 minuter då vi fokuserar på vars och ens skrivande, kan du välja att använda till vad du vill. Kanske önskar du få feedback på en text? Kanske vill du tillsammans med gruppen få hjälp att förstår vilken Enneagramtyp din huvudkaraktär är? Kanske vill du diskutera bokutgivning på eget förlag? Ja, du bestämmer själv hur du vill använda dina 45 minuter.

Gemensamt skrivande och textsamtal varje morgon och kväll

Varje morgon efter frukost kan du delta i inspirerande kortskrivande utifrån bildkort tillsammans med hela gruppen och under kvällarna möts vi till gemensamma textsamtal som jag leder. 

Målgrupp

Skrivardagarna är till för dig som tidigare deltagit i min grundkurs i dramaturgi och gestaltning.

Kursledare: Veronica Grönte har lett skrivarkurser i drygt 20 år, pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren.

Röster från tidigare kursdeltagare

Rebecka Vacha skriver:
På kursen med dig i grönskande Grönteboda fick vi egen tid att skriva i rofylld och vacker, lantlig miljö. Du har en förmåga att skapa en trivsam och trygg miljö för oss kursdeltagare, ser alla och fördelar ordet jämt så att alla som vill får synas, oavsett om man skriver längre texter, dikter eller om kanske precis bara har kommit igång med sitt skrivande. Kan varmt rekommendera andra att gå kurs i ditt sommarparadis!

Bodil Grek skriver:
Veronicas sommarparadis är en plats för egen tid, egen natur ; ett naturrum som inspirerar till skrivande, lugn och rofylldhet. Här kan du fylla sidor av ord och mötas.

Christina Edin skriver:
Passa på att gå en kurs med Veronica! Du kommer att få en fin och givande upplevelse.

skrivarstuga

skrivarstuga

skrivarstuga skrivarkurs

Datum

1-5 juli 2019

Kostnader

Boka-tidigt-pris vid bokning senast den 1 juni - 3 900 kr (Spara 1000 kr!)

Kostnad för mat & logi tillkommer med 3550 kr, betalas tre veckor före kursstarten. 


Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivarkurs Fortsättningskurs – eget skrivande och gruppcoaching.

Recensioner

Susanne
(5)
Skrivarkursen har överträffat mina förväntningar flera gånger om. Jag har känt mig väldigt trygg och litat helt på Veronicas kompetens, erfarenhet och engagemang. Jag har fått många nya verktyg för mitt skrivande och de har väckt skrivarlusten. Jag vill verkligen hem och börja använda dem. Vilket gäng! Änglar finns! Känner mig så bortskämd. Supe...
Visa hela
Hafsteinn Jonsson
(5)
Mina förväntningar var skyhöga, och de infriades. Jag vill alltid och ständigt återvända hit till denna magiska plats för skrivande gemenskap... skrattande, skrivande, jublande, jollrande. Solstrålar överallt. Kärlek i allt. Vår kurslokal har varit björksalens himlavalv. Ljuvligaste logi. Fint att se hur alla i gruppen har utvecklats. Så givande...
Visa hela
Tora
(5)
Skönt att mötas i anonymitet där vi inte har möjlighet att skapa förutfattade meningar om varandra. Även om jag inte skrivit så mycket, känner jag att jag utvecklats. Så skönt att finnas med i en liten grupp med snälla och goa människor. Värdefullt när vi läste våra texter för varandra och fick respons.

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se
Recensioner
Skrivarkurs Fortsättningskurs – eget skrivande och gruppcoaching
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 481 recensioner.
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer