Visa kurser.se som: Mobil

Skriv- och författarcaféer i Nässjö

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Nässjö
0 SEK

Kursbeskrivning

Skriv- och författarcafé i Nässjö

Ewa Klingberg, Sveriges nya Feelgood-drottning och Veronica Grönte, nyskapande skrivarkursledare inbjuder till ett trivsamt, inspirerande och kostnadsfritt skriv- och författarcafé i Nässjö. Du behöver anmäla dig och din anmälan är bindande.

Vad händer under skriv- och författarcaféet? 

Skrivcafé och författarcafé i Nässjö

Veronica Grönte leder lekfulla och inspirerande skrivövningar, där interaktiva bildkort fungerar som språngbräda för din fantasi. Du kommer att få läsa upp din korta text för en annan deltagare, men måste inte läsa inför hela gruppen.

Ewa Klingberg berättar om sitt författarskap och sin framgångssaga, Huskvarnaserien ”Lånat silver och krossat glas” & ”Manglade dukar och vikta servetter”.

------------------------------

Om Ewa Klingberg – Sveriges nya Feelgood-drottning

Huskvarnasviten är samlingsnamnet på en serie feelgoodromaner som i dagsläget är tänkt att omfatta fem delar.

Den förstaManglade dukar och vikta servetterkom i maj 2017 då den gick upp som etta på Adlibris topplista alla kategorier. Den blev också månadens pärla och nominerades till årets ljudbok. Bonniers bokklubb lyfte fram den som ordinarie bok och senare som premiebok. Förlagsupplagan trycktes till två gånger.

I maj i år kom pocketen som gick till tilltryck två gånger inom fjorton dagar från utgivningen. Adlibris beställde en hel pall. Boken toppade både pocketlistan och den skönlitterära listan. 
I slutet av samma månad släpptes uppföljaren Lånat silver och krossat glas

Pennvässaren

Om Veronica Grönte – Nyskapande inom kreativt skrivande

Sedan 1997 har Veronica Grönte inbjudit till skrivarkurser för olika målgrupper. 
Hon var först ut med att designa grafer och scheman för att underlätta arbetet med berättelsens röda tråd. De skrivmallar som hon konstruerat hjälper författaren att förstå hur läsaren blir fängslad.

Genom kortfilmsanalyser bygger Veronica upp förståelsen för hur den spännande berättelsen skapas och under hennes grundkurser får varje deltagare utforma en grovplanering av sin story. 

Veronica Gröntes metodik är idag mer aktuell än någonsin och finns dokumenterad i skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur 2002.

---------------------
Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan

Studieförbundet Vuxenskolan

Föranmälan krävs.
Plats: Let´s take a brake, Anneforsvägen 22, Nässjö
Kom i god tid så att du hinner köpa ditt fika innan programmet börjar.

Kostnader

Kostnadsfritt

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriv- och författarcaféer i Nässjö.

Recensioner

Carina Norberg
(5)
En utvecklande, inspirerande, kreativ och avslappnande kväll! Överraskande att förlaget som Ewa Klingberg skriver för, ger så mycket respons, så att skrivandet blir en process. Övningarna som Veronica ledde påminde mig om hur roligt det är att skriva tillsammans med andra.
Mona Wårdmark
(5)
Att få skratta var så härligt! Kvällen gav energi till en trött hjärna. Spännande ”möte” med deltagarnas olika texter som uppstått från en och samma bild. Ewas berättelse var fascinerande.
Gunilla Wirfeldt
(5)
Ewa Klingbergs fascinerande historia med så starka framgångseffekter gör att man häpnar. Veronica Gröntes skrivövningar drog faktiskt igång fantasin! (Trodde att den hade självdött eller nåt.) Väl godkänt! Fylligt innehåll med överraskningar!

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se
Recensioner
Skriv- och författarcaféer i Nässjö
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 13 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 481 recensioner
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer