Visa kurser.se som: Mobil

Skriv- och författarcaféer i Nässjö

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Kursinformation
Plats: Nässjö
Startdatum: 2018-11-08
Pris: 0 SEK
Gå vidare till: Kursens hemsida

Kursbeskrivning

Skriv- och författarcafé i Nässjö

Ewa Klingberg, Sveriges nya Feelgood-drottning och Veronica Grönte, nyskapande skrivarkursledare inbjuder till ett trivsamt, inspirerande och kostnadsfritt skriv- och författarcafé i Nässjö. Du behöver anmäla dig och din anmälan är bindande.

Vad händer under skriv- och författarcaféet? 

Skrivcafé och författarcafé i Nässjö

Veronica Grönte leder lekfulla och inspirerande skrivövningar, där interaktiva bildkort fungerar som språngbräda för din fantasi. Du kommer att få läsa upp din korta text för en annan deltagare, men måste inte läsa inför hela gruppen.

Ewa Klingberg berättar om sitt författarskap och sin framgångssaga, Huskvarnaserien ”Lånat silver och krossat glas” & ”Manglade dukar och vikta servetter”.

------------------------------

Om Ewa Klingberg – Sveriges nya Feelgood-drottning

Huskvarnasviten är samlingsnamnet på en serie feelgoodromaner som i dagsläget är tänkt att omfatta fem delar.

Den förstaManglade dukar och vikta servetterkom i maj 2017 då den gick upp som etta på Adlibris topplista alla kategorier. Den blev också månadens pärla och nominerades till årets ljudbok. Bonniers bokklubb lyfte fram den som ordinarie bok och senare som premiebok. Förlagsupplagan trycktes till två gånger.

I maj i år kom pocketen som gick till tilltryck två gånger inom fjorton dagar från utgivningen. Adlibris beställde en hel pall. Boken toppade både pocketlistan och den skönlitterära listan. 
I slutet av samma månad släpptes uppföljaren Lånat silver och krossat glas

Pennvässaren

Om Veronica Grönte – Nyskapande inom kreativt skrivande

Sedan 1997 har Veronica Grönte inbjudit till skrivarkurser för olika målgrupper. 
Hon var först ut med att designa grafer och scheman för att underlätta arbetet med berättelsens röda tråd. De skrivmallar som hon konstruerat hjälper författaren att förstå hur läsaren blir fängslad.

Genom kortfilmsanalyser bygger Veronica upp förståelsen för hur den spännande berättelsen skapas och under hennes grundkurser får varje deltagare utforma en grovplanering av sin story. 

Veronica Gröntes metodik är idag mer aktuell än någonsin och finns dokumenterad i skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur 2002.

---------------------
Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan

Studieförbundet Vuxenskolan

Föranmälan krävs.
Plats: Let´s take a brake, Anneforsvägen 22, Nässjö
Kom i god tid så att du hinner köpa ditt fika innan programmet börjar.

Kostnader

Kostnadsfritt

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriv- och författarcaféer i Nässjö.

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se

Recensioner

Annelie Ek, Nässjö   |   2018-10-08
Kvällens innehåll var mycket varierat och mer givande än förväntat. Ewa Klingberg hade en stor öppenhet och berättade om sitt författarskap på ett personligt sätt. Veronica Gröntes skrivövningar gav mig mycket och de var lättare att genomföra än jag förväntat mig.
          (5)
Christine Nors, Vetlanda   |   2018-10-08
Jag ville få inspiration och idéer och det fick jag. Ewa Klingberg betonade vikten av ett bra förlag vid utgivning av en bok och det hon berättade om sitt författarskap var inspirerande. Skrivardelen med Veronica Grönte gav redskap att använda när man kör fast i sitt skrivande. Kvällen gav mig motivation att fortsätta skriva på min bok.
          (4)
Eva B Wallström, Nässjö   |   2018-10-08
Skriv- och författarcaféet överträffade mina förväntningar. Roligt att höra Ewa Klingberg berätta om hur hon jobbar, att hon skrivit så länge. Under Veronica Gröntes skrivarövningar överraskades jag av hur historierna växer fram så lekfullt och ändå blir texter med djup. Att så många olika berättelser kan skapas från exakt samma bild och ord är ...
Visa hela
          (5)
Intresseanmälan

För att få mer information om Skriv- och författarcaféer i Nässjö, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skriv- och författarcaféer i Nässjö
Kursrecensioner
          (4,6)
Baseras på 8 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
          (4,8)
Baseras på 303 recensioner
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer