Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kreativa kvinnodagar • Skrivande och praktiskt arbete

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Tingsryd
3 dagar
3 700 SEK

Kursbeskrivning

Kreativ helg i Småland - Skrivande och praktiskt arbete

Älskar du att skriva, få respons på egna texter och att samtala om andras? Längtar du efter att vistas i en avstressande och vacker miljö? Trivs du att arbeta praktiskt tillsammans med andra? Ja, då är du välkommen till mitt sommarparadis! – Vi talas vid på telefon, innan du anmäler dig.

Du inbjuds till en kreativ helg med eget skrivande, ledda skrivövningar, textsamtal och författarsamtal i grupp i mitt sommarparadis i södra Småland, nära sjön Mien. Max 9 deltagare.

Detta får du när du deltar i kursen?
Du får hjälp att finna din kreativitet och fantasi, eftersom vi flödesskriver utifrån interaktiva bildkort. Du får respons på dina korta texter från hela gruppen. Du får tid till eget skrivande. Du får ventilera olika författarfrågor under våra författarsamtal. Du får nya skrivarvänner.

Du är den du är
För att vi ska få en kravlös gemenskap i frihet och glädje, möts vi i en slags anonymitet. Vi berättar inte vad vi arbetar med, inte heller om våra familjer eller vilka ambitioner vi har med vårt skrivande. Denna överenskommelse skapar en trivsam stämning och en vila i samvaron som brukar uppskattas av alla. • Sista dagen kan den som vill berätta lite mera om sig själv.

Boende och kostnad

Boende utan kostnad: Enkelrum i torpet och i andra hus på tomten. Toalett och dusch inomhus och utomhus. WiFi i alla utom ett rum. Den som bokar först väljer rum först. Lakan och handduk ingår ej. 

Mat: Läcker vegetarisk mat med inslag av kött en av dagarna. Kosten ingår i kursavgiften. Catering från den Gourmet Grön i Karlshamn.

Kursledare: Veronica Grönte, pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002. 

Kursstart: fredag 6 september kl. 17:00
Kursslut: söndag 8 september kl. 14:00

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen är till för dig som vill prova på att skriva under lekfulla och kravlösa omständigheter. Du får möjlighet att varva skrivandet med några timmars praktiskt arbete utomhus.

Röst från tidigare kursdeltagare:
- Det jag mest uppskattar med kursen har varit helheten, växlingen mellan praktiskt arbete, personliga möten, skrivande och vila. Befriande att vi var anonyma, eftersom andra fokus som är mer väsentliga fått tråda fram. Veronicas ledarskap har varit tydligt och lyhört i väl avvägda doser. Mina förväntningar har infriats med råge. Jag är såå glad att jag varit här.
Birgitta Westlin, präst, Göteborg

- Anonymiteten gjorde att vi kunnat vara här och nu. Arbetsgemenskapen har varit mycket givande. Bra att få jobba med olika personer. Jag har fått mer skrivutbildning är vad jag trott och dessutom bättre. Det fysiska och mentala har varit i god balans.
Kia Åresund, distriktsläkare, Gävle

- Att få träffas helt förutsättningslöst, anonyma inför varandra, var det bästa av allt. Maximal öppenhet i gruppen. Inspirerande att skriva korta berättelser utifrån bildkort. Spännande med varje ny skrivövning. Jag har fått möta fantastiskt fina människor och lyssna till underbara berättelser. Veronica har hjärta och förståelse.
Lisbet

- Det var en mycket behaglig stämning i gruppen. Jag har äntligen hittat min inre röst i skrivandet. Taggad att fortsätta med min nya skrividé. Väldigt bra att vi har varit anonyma inför varandra. detta format är perfekt. Jag har känt mig fri och lusten att börja skapa har väckts. Är supernöjd!
Jill Ågren

- Uppskattade mycket att få vara anonym. Trevligt att få lära känna deltagarna medan vi jobbade i trädgården. Bra att vi delades in i nya arbetspar. Jag har fått verktyg till mitt skrivande. Bra struktur på dagarna och skönt att kunna bada varje dag!
Liselotte

- Jag är så tacksam för dessa dagar och de fina möten som uppstod medan vi arbetade praktiskt. Jättebra att få öva på att bygga en fiktiv karaktär och skriva inre monologer. Bra att få reflektera på andras texter, det ger ett nytt synsätt på mitt eget skrivande. Att vi möttes i anonymitet var mycket befriande. Vemodigt att åka hem.
Viveka

Video

   

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 3 990 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 15 juli - spara 900 kr!
• OBS! • Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.

Ordinarie pris: 4 990 kr (inkl. moms)Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.

Kost ingår i kursavgiften. Logi i enkelrum är kostnadsfri.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kreativa kvinnodagar • Skrivande och praktiskt arbete.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 12 recensioner.

Catarina
(5)
Det viktigaste för mig var att jag har fått ett bättre självförtroende och en aha-upplevelse för vad som skapar dynamik i en text. Jag har fått insikt om hur laddad eller uttrycksfull en enstaka mening kan vara. Responssamtalen som vi hade parvis gav bara mer och mer. Stödfrågorna var ovärderliga i dessa samtal. Jag var mycket förtjust i mitt ru...
Visa hela
Maj Mod
(5)
Det överraskade mig att historier växte fram och att någon kunde förstå vad jag menade, och att även jag förstod andras texter. Jag blev ledd genom frågorna i skrivövningarna på ett bra sätt. Frågorna ledde till att jag inte tappade bort mig. Anonymiteten är viktig för att den goda samvaron ska uppstå. Jag är inte mitt jobb eller min familj. Jag...
Visa hela
Hillevi Rundström
(5)
Jag har fått spegla mig till synbarhet. Veronica är bäst! Det är hon som gör så att gruppen blir trygg. Med den grunden kommer vi långt. Jag älskar uteduschen och den härliga miljön.

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 539 recensioner.
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer

Liknande kurser