Visa kurser.se som: Mobil

Kostnadsfri skriv- och författarträff i Malmö

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Malmö
2,5 timmar
0 SEK

Kursbeskrivning

Kostnadsfri skriv- och författarträff i Malmö

Ewa Klingberg, författare som toppar försäljningslistorna i Sverige och Veronica Grönte, nyskapande skrivarkursledare inbjuder till en trivsam, inspirerande och kostnadsfri skriv- och författarträff i Malmö. Du behöver anmäla dig och din anmälan är bindande.

Veronica Grönte introducerar dig i skrivandets värld genom att visa hur du kan strukturera din berättelse för att få en framåtrörelse och en röd tråd. Hon introducerar användbara interaktiva bildkort som fungerar som språngbräda för din fantasi. Inga skrivövningar under kvällen.

Ewa Klingbergberättar om sitt författarskap och sin framgångssaga, Huskvarnaserien ”Lånat silver och krossat glas”, ”Manglade dukar och vikta servetter” och ”Vaxade juveler och brända hjärtan” som kom under hösten 2018. Du bör ha läst de båda första böckerna för att få ut maximalt av kvällen.

Mera om Ewa Klingberg – Sveriges nya Feelgood-drottning

Huskvarnasviten är samlingsnamnet på en serie feelgoodromaner som i dagsläget är tänkt att omfatta fem delar. Den första Manglade dukar och vikta servetterkom i maj 2017 då den gick upp som etta på Adlibris topplista alla kategorier. Den blev också månadens pärla och nominerades till årets ljudbok. Bonniers bokklubb lyfte fram den som ordinarie bok och senare som premiebok. Förlagsupplagan trycktes till två gånger.

I maj 2018 kom pocketen som gick till tilltryck två gånger inom fjorton dagar från utgivningen. Adlibris beställde en hel pall. Boken toppade både pocketlistan och den skönlitterära listan. Sammanlagt trycktes pocketen fem gånger.

I slutet av samma månad släpptes uppföljaren Lånat silver och krossat glas, som bland annat blev månadsbok i Bonniers bokklubb och i Lyssnarklubben som MP3. Den kommer i pocket under vecka 51, 2018.

Del tre i Huskvarnasviten, Vaxade juveler och brända hjärtansläpptes i oktober 2018 och fick tryckas till redan efter tio dagar. Också den ordinarie bok i Bonniers bokklubb och Lyssnarklubben.

OBS! Läs de två första böckerna före kvällen!

Mera om Veronica Grönte – Nyskapande inom kreativt skrivande

Sedan 1997 har Veronica Grönte inbjudit till skrivarkurser för olika målgrupper. 
Hon var först ut med att designa grafer och scheman för att underlätta arbetet med berättelsens röda tråd. De skrivmallar som hon konstruerat hjälper författaren att förstå hur läsaren blir fängslad.

Genom kortfilmsanalyser bygger Veronica upp förståelsen för hur den spännande berättelsen skapas och under hennes grundkurser får varje deltagare utforma en grovplanering av sin story. 

Veronica Gröntes metodik är idag mer aktuell än någonsin och finns dokumenterad i skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur 2002.

Vi samarbetar med Studieförbundet Sensus

Sensus

Målgrupp

Vi riktar oss till dig som är intresserad av Ewas författarskap. 

Vi riktar oss även till dig som är intresserad av skrivande och att ge ut en bok.

Du ska ha läst de båda första böckerna i serien för att få ut maximalt av träffen och för att inte uppleva att vi spoiler den!

Referens

Här följer röster från deltagare som lyssnat till Eva Klingberg under en av mina (Veronica Grönte) skrivarkurser. 

- Ewa Klingbergs berättelse om sitt författarskap betydde mycket för mig. En varm och ödmjuk person som delade med sig av sitt författarliv på ett handfast sätt.
Mia Helge, terapeut, handledare och chef

- Att få lyssna på Ewa Klingberg, författare till Huskvarnasviten, tillförde kunskap om skrivandet. Mina förväntningar blev uppfyllda med råge!
Ann-Marie Nyström, Varberg

- Intressant att lyssna till Ewa Klingberg, författare till Huskvarnaserien som berättade om sitt författarskap. Roligt och mycket givande att lyssna på henne.
Rosie Henning, skådespelare 

- Ewa Klingberg gav oss en värdefullt att få inblick i en ”riktig” författares vardag. Hon skapade en känsla av att även jag kan.
Cecilia Andersson, projektledare och ekonom 

- Ewa Klingberg, författare till Huskvarnaserien gav mycket inspiration, nyfikenhet och kraft inför skrivandet.
Anna Brimse, Göteborg

- Tack till Ewa Klingberg. Hon visade sitt manus, fantastiskt generöst att ta oss bakom kulisserna och berätta om arbetet under processens gång.
Cecilia Ödman, arbete med lärande och kompetensförsörjning 

- Ewa Klingberg, deltog under skrivarkursen och hon var mycket öppenhjärlig när hon berättade om sitt författarskap på lördagskvällen. Intressant att höra om hennes arbetssätt. Jag har blivit sugen på att skriva en längre bok.
Git Rosenqvist, Ekonomiassistent och egen företagare 

- Härligt att höra Ewa Klingberg berätta om sitt författarskap, om hur det verkligen kan gå till att skriva en bok.
Camilla 

Kostnader

Skriv- och författarträffen är kostnadsfri.

Vi tar ingen fikapaus.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kostnadsfri skriv- och författarträff i Malmö.

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kostnadsfri skriv- och författarträff i Malmö!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 481 recensioner.
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer