Visa kurser.se som: Mobil

A och O är dramaturgin • Skrivarkurs med coaching i Smålandsidyll • Dramaturgi och gestaltning i fokus

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Kursinformation
Plats: Tingsryd
Längd: 5 dagar
Startdatum: 2018-06-26
Pris: 4 900 - 5 900 SEK

Kursbeskrivning

Skrivkurs i Småland - GrundkursSommarkurs i Småland - Välkommen på skrivkurs

Grundkurs med max 6 deltagare 

Detta är en skrivkurs i en trivsam idyllisk torpmiljö där du får vara själv men även i samvaro med andra för en glädjande och trygg atmosfär. Vi fokuserar på klassisk berättartkenik och lockar även fram nya verktyg. Du lär dig om struktur och gestaltning för att skriva där utgångspunkten blir dramaturgin och berättandets grammatik. I skrivkursen ingår ävgen 1 x 45 minuter av enskild coaching. 

Kursinnehåll: Tidigare sommarkursdeltagare har undrat över
Du behöver inte ta med egna texter till skrivkursen, utan du får skriva nya med respons för att ge dig insikt att komma vidare. Det går även bra att skriva texter om karaktärer som tillhör en bok du har på gång.

Vi arbetar med korta föreläsningspass som varvas med olika skrivövningar. Övningar kring karaktärer, gestaltning och struktur utförs. I skrivkursen skriver vi också med bild- och symbolkort som inspiration. På det viset lär du dig skapa karaktärer utfrån slumpmässigt valda bilder. Dessutom går vi in lite på enneagrammet som visar hur en trovärdig huvudkaraktär kan skapas.

”Det här skulle jag ha vetat för länge sedan”, säger ofta kursdeltagare som gått den här kursen när dramaturgin förklaras med hjälp av grafer, scheman och korta spelfilmer. 

Trivsam miljö på skrivkurs i Småland

Enkelt och trivsamt boende

Kost och logi ingår i priset. Utedusch och torrtoalett. Internet-uppkoppling. Övervägande vegetarisk mat med bland annat catering från Gourmet Grön i Karlshamn. Vi turas om med det praktiska i köket.
Cyklar och kanot finns att låna för den som vill ta en paus i skrivandet.

Plats: Kursen hålls i Södra Småland, Tingsryds kommun, på landet nära sjön Mien - en av Sveriges renaste sjöar. 

Målgrupp

Kursen är till för dig som vill lära dig grunderna i att skriva och utveckla ditt skrivande. Varje individ får möjlighet att få enskild coahing.

Video

   

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 4 900 kr (inkl. moms) vi!d bokning senast 15 maj - spara 1000 kr
Standardbiljett: 5 900 kr (inkl. moms)

Kursavgift 4 900 kr (5 900 kr efter 1 juni)

Kursavgiften är 4900 kr. Den betalar du när du anmäler dig.

Mat & logi 3 550 kr

Skrivarkursens totala kostnad är 8 450 kr. (9 750 om du anmäler dig efter 1 juni) För mat, boende i enkelrum betalar du 3 550 kr ca tre veckor före kursstart. Lakan och handduk ingår. Standarden är enkel och trivsam. Toalett och dusch inomhus till några av rummen. Utedusch och torrtoalett till de övriga. Alla som önskar kan använda toalett och dusch inomhus.

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om A och O är dramaturgin • Skrivarkurs med coaching i Smålandsidyll • Dramaturgi och gestaltning i fokus .

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se

Recensioner

Maria Franzén, undersköterska, Örbyhus   |   2017-04-15
Skrivarkursen har överträffat mina förväntningar. Obeskrivligt bra på så många olika plan. Alla sinnen har blivit tillgodosedda. Jag har fått verktyg att plöja, rensa och luckra upp och nya gröna ögon i min skrivarjord. Ovärderlig har varit den varma, generösa, tillåtande och kärleksfulla gemenskapen. Samtidigt tydlig struktur från Veronica. Spä...
Visa hela
          (5)
Anne Idun, barnmorska, Grängesberg   |   2017-04-12
Det känns som om jag fått en fantastisk present! Vänskap, kreativitet i en vacker stimulerande omgivning - en magisk miljö. Vi tankar ny kunskap. Dynamiken i den väl fungerande gruppen har gjort att alla är angelägna om att bidra för att det ska bli så bra som möjligt. Anonymiteten, att vi inte berättade om våra jobb, familjer och semesterpl...
Visa hela
          (5)
Anne Idun, barnmorska, Grängesberg   |   2017-04-12
Det känns som om jag fått en fantastisk present! Vänskap, kreativitet i en vacker stimulerande omgivning - en magisk miljö. Vi tankar ny kunskap. Dynamiken i den väl fungerande gruppen har gjort att alla är angelägna om att bidra för att det ska bli så bra som möjligt. Anonymiteten, att vi inte berättade om våra jobb, familjer och semesterpl...
Visa hela
          (5)