Visa kurser.se som: Mobil

A och O är dramaturgin • Skrivarkurs med coaching i Smålandsidyll • Dramaturgi och gestaltning i fokus

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Tingsryd
5 dagar
4 900 SEK

Kursbeskrivning

Skrivkurs i Småland - GrundkursSommarkurs i Småland - Välkommen på skrivkurs

Grundkurs med max 8 deltagare 

Detta är en skrivkurs i en trivsam idyllisk torpmiljö där du får vara själv men även i samvaro med andra för en glädjande och trygg atmosfär. Vi fokuserar på klassisk berättartkenik och lockar även fram nya verktyg. Du lär dig om hur du får en röd tråd i ditt skrivande och hur du kan formulera dig för att beröra din läsare. Utgångspunkten blir dramaturgin som handlar om berättandets uppbyggnad och röda tråd. I skrivkursen ingår även 1 x 40 minuter av enskild coaching. 

Kursinnehåll: Tidigare sommarkursdeltagare har undrat över
Du behöver inte ta med egna texter till skrivkursen, utan du får skriva nya med respons för att ge dig insikt att komma vidare. Det går även bra att skriva texter om karaktärer som tillhör en bok du har på gång.

Vi arbetar med korta föreläsningspass som varvas med olika skrivövningar. Övningar kring karaktärer, gestaltning och struktur utförs. I skrivkursen skriver vi också med bild- och symbolkort som inspiration. På det viset lär du dig skapa karaktärer utfrån slumpmässigt valda bilder. Dessutom går vi in lite på enneagrammet som visar hur en trovärdig huvudkaraktär kan skapas.

”Det här skulle jag ha vetat för länge sedan”, säger ofta kursdeltagare som gått den här kursen när dramaturgin förklaras med hjälp av grafer, scheman och korta spelfilmer. 

Trivsam miljö på skrivkurs i Småland

Enkelt och trivsamt boende

Kost och logi ingår i priset. Utedusch och torrtoalett. Internet-uppkoppling. Övervägande vegetarisk mat med bland annat catering från Gourmet Grön i Karlshamn. Vi turas om med det praktiska i köket.
Cyklar och kanot finns att låna för den som vill ta en paus i skrivandet.

Plats: Kursen hålls i Södra Småland, Tingsryds kommun, på landet nära sjön Mien - en av Sveriges renaste sjöar. 

Målgrupp

Kursen är till för dig som vill lära dig grunderna i att skriva och utveckla ditt skrivande. Varje individ får möjlighet att få enskild coaching.

Röster från tidigare deltagare:

- Att använda den dramaturgiska berättarmodellen och upptäcka att modellen verkligen hjälper, stöttar och utvecklar berättelsen är spännande. Den enskilda coachingen med Veronica var otroligt värdefull. Denna kurs och upplevelse kommer att leva kvar länge. 
Jocke Treugut - Databas-expert, Gräddö

- Under sommarskrivarkursen hemma hos Veronica Grönte har jag fått känna att jag duger som jag är, och att jag eventuellt också kan skriva för fler än mig själv! Att det finns flera som jag, det är väldigt skönt att veta.

Den härliga gemenskapen under kursen överträffade allt. Och en häpnadsväckande vacker miljö. Vi var som en familj, kände tillit och trygghet.

Veronica är otroligt pedagogisk, finstämd och bestämd på samma gång. Hennes eldsjäls mission strålar hela tiden genom varje moment. Det vackraste är att hon delar med sig så generöst av sig själv och låter oss kursdeltagare få ta del av både henne och hennes privata/personliga sfär på ett sofistikerat sätt.
Nina Wikström - operationssköterska, Stockholm

- Att få bygga mitt berättelseskelett, få feedback på det både från gruppen och från Veronica var betydelsefullt. Enneagrammet har varit intressant, framför allt för att kunna utforska karaktärsmöjligheter som skiljer sig från ens egen personlighet.

Dagarna har gett mig rofylldhet, inspiration och glädje. Känner mer än någonsin att jag vill prioritera skrivandet i mitt liv. Den enskilda författarcoachingen gjorde mig mer inspirerad än någonsin, nu tror jag på min egen förmåga.

Så härligt att se hur skrivandet fört oss samman i glädje.
Isabella Rimton - studerar entreprenörskap i USA och spelar college-golf

Video

   

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 4 900 kr (inkl. moms) vi!d bokning senast 1 juni - spara 1000 kr
Kursavgift efter 1 juni: 5 900 kr (inkl. moms)

Mat & logi tillkommer med 3 550 kr

Lakan och handduk ingår. Standarden är enkel och trivsam. Toalett och dusch inomhus till några av rummen. Utedusch och torrtoalett till de övriga. Alla som önskar kan använda toalett och dusch inomhus.

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om A och O är dramaturgin • Skrivarkurs med coaching i Smålandsidyll • Dramaturgi och gestaltning i fokus .

Recensioner

Maria Franzén, undersköterska, Örbyhus
(5)
Skrivarkursen har överträffat mina förväntningar. Obeskrivligt bra på så många olika plan. Alla sinnen har blivit tillgodosedda. Jag har fått verktyg att plöja, rensa och luckra upp och nya gröna ögon i min skrivarjord. Ovärderlig har varit den varma, generösa, tillåtande och kärleksfulla gemenskapen. Samtidigt tydlig struktur från Veronica. Spä...
Visa hela
Anne Idun, barnmorska, Grängesberg
(5)
Det känns som om jag fått en fantastisk present! Vänskap, kreativitet i en vacker stimulerande omgivning - en magisk miljö. Vi tankar ny kunskap. Dynamiken i den väl fungerande gruppen har gjort att alla är angelägna om att bidra för att det ska bli så bra som möjligt. Anonymiteten, att vi inte berättade om våra jobb, familjer och semesterpl...
Visa hela
Anne Idun, barnmorska, Grängesberg
(5)
Det känns som om jag fått en fantastisk present! Vänskap, kreativitet i en vacker stimulerande omgivning - en magisk miljö. Vi tankar ny kunskap. Dynamiken i den väl fungerande gruppen har gjort att alla är angelägna om att bidra för att det ska bli så bra som möjligt. Anonymiteten, att vi inte berättade om våra jobb, familjer och semesterpl...
Visa hela

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se
Recensioner
A och O är dramaturgin • Skrivarkurs med coaching i Smålandsidyll • Dramaturgi och gestaltning i fokus
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 481 recensioner.
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer