Visa kurser.se som: Mobil

A och O är dramaturgin • Kostnadsfri Författartimme på café

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Borås, Eskilstuna, Eslöv, Göteborg, Hedemora, Helsingborg - Visa alla  
1 timme
0 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Pennvässarmetoden - hur du hittar den röda tråden och fängslar läsaren genom hela din bok

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de läser hela din bok? Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik ger jag dig bästa starten på ditt skrivprojekt. Välkommen till min 2-dagars skrivarkurs där du lär dig att hitta din bokidé och tar den från A till Ö. Vi möts online i direktsändning, där det känns som om vi möts i verkliga livet, hela tiden!

Författartimmen ger dig en glimt om metoden i grundkursen

Välkommen på en kostnadsfri författartimme

Veronica Grönte erbjuder dig en kostnadsfri författartimme på webben, där vi samtalar om dina funderingar. Du ställer de frågor som är aktuella för dig. Vid varje författartimme kan högst 6 personer delta.

  • Vill du få struktur på dina idéer och texter? 
  • Önskar du få dina karaktärer än mer trovärdiga?
  • Har du tänkt publicera en bok?
  • Har du frågor som handlar om bokutgivning?

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som är intresserad av att skriva och få nya infallsvinklar.

Referens

✏️

– De teorier du gick igenom angående uppbyggnadfann jag mycket intressantoch upplysande just nu. Aristoteles mm. Det viktigaste med Författartimmen är att jag har fått ny kunskap men också blivit bekräftad i det som redan är, det jag redan gjort när jag skriver min bok.
Pia Östberg, sångerska, inspiratör och föreläsare, Västerås

✏️

– Jag deltog i en Kostnadsfri Författartimme som skulle ha ägt rum i Eslövmen blev ett online-event pga pandemin. Jag har länge drömt om att skriva böcker men inte kommit till skott tidigare, inte minst pga alltför stor självkritik, tvivel att detta skulle gå att genomföra.

Veronica ledde med glädje och inspiration vår lilla skara under en timme och det var överraskande bra! Alla de många tvivel som jag byggt upp under åren blev häpnadsväckande snabbt pulvriserade eftersom jag under Veronicas ledning snabbt och enkelt fick klart för mig den kanske viktigaste insatsen i skrivprocessen, samt att jag redan har koll på det övriga. Det var som ett stort stenlass försvann från mina axlar, och nya perspektiv öppnades. En härlig känsla.

Sedan dess har jag gjort research och läst böcker, så huvudet börjar bli fullt av idéer nu. Kul! Jag hoppas kunna återkomma till Veronica, gå någon skrivkurs för henne längre fram. Kan rekommendera hennes förlösande coachning för alla som när författardrömmar.
Magnus Persson, präst, Kristianstad

✏️

– Tack, Veronica för ”kickstarten”! Ett koncentrerat serum, en inspirationsinjektion.Blev fylld av lust att hugga in på mina karaktärer. Härligt med möten tillsammans med likasinnade, en kort stund på jorden. Förvånad att träffen på endast 60 minuter kunde väcka en omedelbar mersmak, nyfikenhet och lust. Jag har redan anmält mig till sommarskrivarkursen på landet i Småland.
Nina Wikström, Operationssjuksköterska, Stockholm

✏️

– Författartimmen gav mig mycket mer än jag förväntat! Från Författartimmen tar jag med mig glädje, gemenskap med andra som tycker om att skriva och inspiration att använda mig av min gåva. Överraskas av att träffen var så kul och att jag märkte hur jag längtat efter att skriva, det ligger och bubblar under ytan.
Birgitta Dunnington, Pensionär, Stockholm

Video

Författarskola.se på Bokmässan.

   

Kostnader

Författartimmen är kostnadsfri. Vi möts på café och du betalar ditt eget fika.

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om A och O är dramaturgin • Kostnadsfri Författartimme på café.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 43 recensioner.

Johanna Lundberg
Jag tar med mig inspiration och tips om hur jag kan jobba vidare med gestaltning. Intressant att ta dela av andras skrivprojekt.
Elena Persson
Tack för tiden du gav oss, Veronica. Att vara här på författartimmen var som att besöka kiropraktorn. Jag fick "nålar" - idéer som boostar min energi. Hjärnan sattes igång. Jag vill springa till skrivbordet och börja författa!
Göran Stille
Hade tidigare sett liknande material, men hållit det ifrån mig genom att betrakta det som teknik och metod. Nu berörde det mig därinne.

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se

Kontaktuppgifter till Veronica Grönte – Författarskola.se

Veronica Grönte – Författarskola.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 43 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 629 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om A och O är dramaturgin • Kostnadsfri Författartimme på café, fyll i följande uppgifter:

Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer