Visa kurser.se som: Mobil

A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Visby • Dramaturgi & gestaltning i fokus

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Visby
3 dagar
3 750 SEK

Kursbeskrivning

Skrivarkurs i Visby • Grundkurs i dramaturgi och gestaltning • Helgkurs

Starta ditt skrivprojekt med bästa verktygen! Oavsett var du befinner dig i ditt skrivande, får du genom min skrivmetodik en synnerligen praktisk och vass utgångspunkt. Du lär dig hur du kan strukturera ditt material och få liv i dina karaktärer. Välkommen till kajkanten i Visby! 

Kurslokal - Fenomenalen - med bästa och vackraste läge

Vår kurslokal ligger alldeles vid kajkanten, 5 minuter från färjeläget. Du lämnar bilen hemma, tar färjan till Visby från Nynäshamn eller Oskarshamn. Kanske väljer du att stanna några extra dagar för att njuta av sensommaren i Hansastaden.

Vandrarhem eller B & B nära kurslokalen

Hyr rum på vandrarhem till ett mycket bra pris nära kurslokalen.

Målgrupp

Vilka brukar delta under skrivarkursen?

Människor i olika åldrar anmäler sig till mina skrivarkurser. Några deltagare kan ha en bok på gång medan andra upplever sig som nybörjare. De allra flesta som under årens lopp deltagit i mina grundkurser har varit extremt nöjda och flera deltagare med stor erfarenhet av både skrivande och skrivarkurser har sagt: ”Den här kunskapen borde jag ha fått långt tidigare.”

Video

Röster från tidigare kursdeltagare

"Veronica Grönte är otroligt tydlig och pedagogisk med en stor dos av inspiration! Hon levandegör alla exempel. Nu efter kursen är huvudet fullt av idéer och jag längtar efter att börja använda materialet. Jag har fått nya verktyg både till mitt eget skrivande och till min undervisning i skrivande, vilken var min förhoppning. Så här vill jag sammanfatta kursen: Med fast vägledning och tydlig struktur får man redskap för att utveckla sin fantasi och sitt skrivande. 

Bildkorten fungerade mycket bra som inspiration och som ett verktyg för att ”smalna av” tankarna in på ett spår, så att jag inte fastnade i ett tomrum av tankar och prestationskrav."
Lena Diephuis
lärare på mellanstadiet, Stockholm

- - - - - - -

Röst från tidigare kursdeltagare

”Jag önskade få en grundkunskap i hur jag bygger en historia från början till slut, hur jag ska behålla den röda tråden och hur jag skapar karaktärer och beskriver dem. Kursen har gett mig mer än vad jag förväntat, det har varit en lagom blandning av föreläsning, skrivande och respons. Stämningen i gruppen var hjärtlig och vi har fått vara aktiva på ett annat sätt än vanligt, då vi varit ”begränsade” i samtalsämnen ända till avslutningen – och inte berättat för varandra om våra yrken, familjer eller våra skrivarambitioner. Nu känner jag mig inspirerad och redo att påbörja mitt skrivprojekt.” 
Stina Pettersson
terapeut, Ystad

- - - - - - -

”Helgen har tillbringats inkognito i en grupp av 14 andra inkognito på skrivarkurs med Veronica Grönte och hennes underbart pedagogiskt förmedlade dramaturgiska kunskaper. En enastående upplevelse att utforska mitt skrivande utan att behöva berätta vem jag är och utan att behöva förhålla mig till de andras privatliv eller cv. Två dagar där jag bara var mitt förnamn och mina fiktiva litterära karaktärer. Det här borde alla göra!”
Susanne Granat Ahlstrand
skolutvecklare, Nynäshamn

Datum

Tid och plats

Fredag 13 september kl 17.00 – 20.00
Lördag 14 september kl 10.00 – 17.00
Söndag 15 september kl 9.30 – 15.00
Kursledare: Veronica Grönte, skrivarkursledare i drygt 20 år, författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.

Kaffe samt dokumentation ingår.

Kostnader

Boka-tidigt-pris  
3 750 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 13 augusti - spara 800 kr!

Ordinarie pris  
4 550 kr (inkl. moms)

Enkelt fika ingår i kursavgiften.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Visby • Dramaturgi & gestaltning i fokus .

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 48 recensioner.

Erica
(5)
Kursen är en trygghet att bygga på. Att göra en filmanalys från en korfilm var enkelt, tydligt och illustrativt. Arbetet med berättarstrukturen gav nya infallsvinklar och insikter. Veronica är en inspirerande och pedagogisk kursledare. Retorisk klockren. // Erica
Christina Sandgren, statlig tjänsteman, Kärna
(5)
Full av nya befriande verktyg och insikter. Jättekul att få följa en karaktär som bildats under helgen och se hur våra samtal och diskussioner för utvecklingen framåt. Jag märker hur viktig strukturen är i berättelsen och också hur betydelsefullt det är att samtala med andra om sina texter. Det blir så mycket bättre. Veronica är en god ledare, e...
Visa hela
Maria Persson, planarkitekt, Jönköping
(5)
Det var roligt att jobba fram en karaktär och väldigt bra med alla frågeställningarna, så att man får till en ”fullständig” människa. Med hjälp av de 11 frågorna fick min karaktär ett större djup, hon började leva framför mig och nya sidor dök upp. De nya dramaturgiska arbetsverktyg jag fått är roligt och utvecklande. Jag kan nog lära mig att an...
Visa hela

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se

Kontaktuppgifter till Veronica Grönte – Författarskola.se

Veronica Grönte – Författarskola.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 48 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 514 recensioner.
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer