Visa kurser.se som: Mobil

5 kreativa kvinnodagar = skrivande + textsamtal + trädgårdsarbete

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Kursinformation
Plats: Tingsryd
Längd: 5 dagar
Pris: 1 990 - 2 990 SEK

Kursbeskrivning

Kombinera trädgårdsarbete och att skriva - sommarkurs

Välkommen till en kurs där skrivande kombineras med vila & trädgårdsarbete

Du inbjuds till kreativa arbetsdagar med eget skrivande, flödesskrivande på kvällarna, författarcoaching och textsamta. Vi träffas hemma hos mig i södra Småland, nära sjön Mien, i Tingsryds kommun.

  • Är du en av alla dem som önskar att få egen tid till ditt skrivande?
  • Vill du uppleva ett inre lugn på en haroniskt och vacker plats?
  • Älskar du att samtala om texter tillsammans med andra?
  • Trivs du i mötet med andra som skriver?
  • Tycker du om att arbeta praktiskt tillsammans med andra, på en naturtomt?
  • Är du kvinna?

Ja, då är du välkommen hem till mig på landet – och vi talas vid på telefon, innan du anmäler dig.

Vi möts i en slags anonymitet
Vi möts i en slags anonymitet och berättar inte vad vi arbetar med, vi pratar inte om våra familjer eller vilka ambitioner vi har med vårt skrivande. Denna överenskommelse skapar en härlig och trivsam stämning och en vila i samvaron som alltid uppskattas. Sista dagen på kursen kan de som vill berätta lite mera om själva.

Olika rum för skrivande

I den renoverade ladan med stort ljusinsläpp eller i torpets vardagsrum vid den öppna spisen, kan du sitta och skriva i tystnad tillsammans med de andra deltagarna. Eller kanske vill du sitta för dig själv, på ditt rum eller utomhus i hängmattan.

Det finns hängmattor till alla!

Kursstart: fredag 15 juni  kl. 17:00
Kursslut: tisdag 19 juni ca kl. 14:00

Du kontaktar mig innan du anmäler dig, så talas vi vid på telefon.

Varmt välkommen!

Målgrupp

Max 9 deltagare.

Video

Kostnader

Boka-tidigt-pris, när du kontaktar mig senast den 1 maj

Gratis boende i enkelrum: Enkelrum för alla utan kostnad. Toalett och dusch inomhus och utomhus. WiFi i alla utom tre rum. Den som bokar först väljer rum först. Lakan och handdukar ingår ej, men kan köpas till för 200 kr.

Mat: Läcker vegetarisk mat med inslag av fisk eller kött från Gourmet Grön ingår i kursavgiften.

Kursledare: Veronica Grönte, pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002. Jag har lett skrivarkurser i mer än 20 år och jag älskar det!

Boka-tidigt-pris: 1 990 kr (inkl. moms) om du kontaktar mig senast den 1 maj - spara 1000 kr! OBS! • Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.
Ordinarie pris: 2 990 kr (inkl. moms) Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.

Kost ingår i kursavgiften

Login är gratis

Ett strålande erbjudande!
Du får en mini-skrivarkurs, fantastiskt mat, härlig samvaro i ljuvlig miljö under 5 dagar för endast 1990 kr. Praktiskt gemensamt utomhusarbete några timmar om dagen. Boende i enkelrum är gratis.

Röst från tidigare kursdeltagare:
- Det jag mest uppskattar med kursen har varit helheten, växlingen mellan praktiskt arbete, personliga möten, skrivande och vila. Befriande att vi var anonyma, eftersom andra fokus som är mer väsentliga fått tråda fram. Veronicas ledarskap har varit tydligt och lyhört i väl avvägda doser. Mina förväntningar har infriats med råge. Jag är såå glad att jag varit här.
Birgitta Westlin, präst, Göteborg

- Anonymiteten gjorde att vi kunnat vara här och nu. Arbetsgemenskapen har varit mycket givande. Bra att få jobba med olika personer. Jag har fått mer skrivutbildning är vad jag trott och dessutom bättre. Det fysiska och mentala har varit i god balans.
Kia Åresund, distriktsläkare, Gävle

- Att få träffas helt förutsättningslöst, anonyma inför varandra, var det bästa av allt. Maximal öppenhet i gruppen. Inspirerande att skriva korta berättelser utifrån bildkort. Spännande med varje ny skrivövning. Jag har fått möta fantastiskt fina människor och lyssna till underbara berättelser. Veronica har hjärta och förståelse.
Lisbet

- Det var en mycket behaglig stämning i gruppen. Jag har äntligen hittat min inre röst i skrivandet. Taggad att fortsätta med min nya skrividé. Väldigt bra att vi har varit anonyma inför varandra. detta format är perfekt. Jag har känt mig fri och lusten att börja skapa har väckts. Är supernöjd!
Jill Ågren

- Uppskattade mycket att få vara anonym. Trevligt att få lära känna deltagarna medan vi jobbade i trädgården. Bra att vi delades in i nya arbetspar. Jag har fått verktyg till mitt skrivande. Bra struktur på dagarna och skönt att kunna bada varje dag!
Liselotte

- Jag är så tacksam för dessa dagar och de fina möten som uppstod medan vi arbetade praktiskt. Jättebra att få öva på att bygga en fiktiv karaktär och skriva inre monologer. Bra att få reflektera på andras texter, det ger ett nytt synsätt på mitt eget skrivande. Att vi möttes i anonymitet var mycket befriande. Vemodigt att åka hem.
Viveka

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 5 kreativa kvinnodagar = skrivande + textsamtal + trädgårdsarbete.

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se

Recensioner

Viveka   |   2018-04-23
Jag är så tacksam för dessa dagar och de fina möten som uppstod medan vi arbetade praktiskt. Jättebra att få öva på att bygga en fiktiv karaktär och skriva inre monologer. Bra att få reflektera på andras texter, det ger ett nytt synsätt på mitt eget skrivande. Att vi möttes i anonymitet var mycket befriande. Vemodigt att åka hem. - 
Viveka
          (5)

Liselotte   |   2018-04-23
Uppskattade mycket att få vara anonym. Trevligt att få lära känna deltagarna medan vi jobbade i trädgården. Bra att vi delades in i nya arbetspar. Jag har fått verktyg till mitt skrivande. Bra struktur på dagarna och skönt att kunna bada varje dag! - 
Liselotte
          (5)
Jill Ågren   |   2018-04-23
Det var en mycket behaglig stämning i gruppen. Jag har äntligen hittat min inre röst i skrivandet. Taggad att fortsätta med min nya skrividé. Väldigt bra att vi har varit anonyma inför varandra. detta format är perfekt. Jag har känt mig fri och lusten att börja skapa har väckts. Är supernöjd!
 - Jill Ågren
          (5)