Visa kurser.se som: Mobil

4 dagars skrivarretreat för kvinnor • Eget skrivande och textsamtal i fokus

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Kursinformation
Plats: Nässjö
Längd: 4 dagar
Startdatum: 2018-12-31 18:00
Pris: 4 500 - 4 950 SEK
Gå vidare till: Kursens hemsida
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Hängmatta på skrivarkurs

Ge dig själv en berikande start på det nya året - ta tåget till Nässjö!

Välkommen till en unik nyårsretreat i skrivandets tecken hemma hos mig i Nässjö! Du deltar i en miniskrivarkurs med flödesskrivande och textsamtal. Du får även tid för eget skrivande framför brasan. Innan du anmäler dig kontaktar du mig, så att vi får talas vid.

Åk på nyårsretreat med skrivande i fokus - Nässjö

Trygg och trivsam stämning
Under skrivarretreaten kan du som deltagare känna dig trygg. Tillsammans skapar vi en avspänd och kravlös atomsfär, eftersom vi möts i en slags anonymitet. Du berättar inte för de övriga i gruppen varför du valde att anmäla dig till skrivarretreaten, du berättar inte om dina skrivarambitioner, inte heller om ditt yrke och din familj. Vi inleder våra dagar tillsammans med en alternativ presentation som skapar en avspänd ingång. Våra samtal blir personliga men inte privata.

Vi lär känna varandra genom texterna
Atmosfären i gruppen blir, tack vare anonymiteten, tillåtande och fri. Det är spännande att lära känna varandra genom texterna och textsamtalen. Innan vi skiljs åt får alla som vill berätta lite mera om sig själva.

Skrivande och författarsamtal
Varje dag ges tillfälle till 3 timmars skrivande och/eller författarsamtal som jag leder. Under författarsamtalen i grupp, pratar vi dramaturgi, struktur och karaktärsgestaltning mm. Du kan under författarsamtalen ta upp en frågeställning som vi gemensamt reflekterar kring.

Alla deltagare får lika stort utrymme
Min funktion som ledare innebär bland annat att jag ser till att alla får ungefär lika stort utrymme när vi samtalar om texter och om skrivandet i allmänhet.

Alla hjälps åt i köket
Deltagarna turas om med det praktiska i köket som att plocka fram mat, duka och diska. Detta enligt ett speciellt schema. Vi lagar ingen mat.

Tid & Plats
31 dec, 18.00 • Ankomst
3 januari, 14.30 – 15.15 • Avslutning och utvärdering. Alla stannar till kl 15.15.

Varmt välkommen!

Målgrupp

Vem är kursens målgrupp?

Du som är kvinna
och intresserad av egen skrivtid är välkommen.

Du som gärna lyssnar och reflekterar kring andras texter är välkommen.

Du som trivs i samvaro med andra, även när det ibland är helt tyst i rummet.

Du som tycker det verkar intressant att samtala om Enneagrammet och hur man kan använda detta verktyg i skrivandet är välkommen. 

Kostnader

En unik samvaro i hemmiljö - max 8 deltagare

Kostnad för arrangemanget 
4950 kr när du anmäler dig senast 1 december. Därefter 5950 kr.

Kostnad för mat
850 kr betalas vid ankomst.
Under två av dagarna blir det catering, två olika sorters plankor. Övriga dagar en mix av vegetariskt, kött och fisk. På kvällen plockar vi fram goda rester från plankorna, tillsammans med tex bröd, ost och grönsaker.

Logi i huset utan kostnad
Det finns möjlighet att övernatta i mitt hem utan extra kostnad. Enkelt boende. Den som anmäler dig först får välja rum först, därefter i ordning efter bokning.
Du som hellre bor på hotell, bokar rum på Hotell Högland  i centrum, 1,5 km bort.
 

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 4 dagars skrivarretreat för kvinnor • Eget skrivande och textsamtal i fokus .

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se
Intresseanmälan

För att få mer information om 4 dagars skrivarretreat för kvinnor • Eget skrivande och textsamtal i fokus , fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera 4 dagars skrivarretreat för kvinnor • Eget skrivande och textsamtal i fokus !

Arrangörsrecensioner
          (4,8)
Baseras på 359 recensioner
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer