Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

2-dagars grundkurs i dramaturgi och gestaltning ONLINE i direktsändning

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Distans
2 dagar
2020-11-07 09:00
3 737,50 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

2-dagars grundkurs i dramaturgi och gestaltning

Längtar du efter att pröva effektivaste verktygen för att utvecklas i ditt skrivande? Med min metodik och kunskap ger jag dig bästa starten på ditt skrivprojekt. Välkommen till en skrivarkurs online, där vi upplever det som om vi möts i verkliga livet, hela tiden!

Onlineskrivarkurs i direktsändning, vad innebär det?

Denna typ av onlinekurs, innebär att hela gruppen möts i direktsändning under fyra förmiddagar. Vi använder programmet Zoom, där vi enkelt ser varandra och pratar med varandra. Jag föreläser, vi reflekterar och jag delar ut skrivuppgifter som är korta modelltexter, alltid med ett speciellt syfte. Gruppen delas in i responspar i digitala rum. Helt ostört ger ni respons på varandras texter utifrån färdiga frågeställningar.Detta sätt att gå en kurs online, skiljer sig helt och hållet från en ”vanlig” webbkurs, där du sitter för dig själv och arbetar med olika uppgifter. Här blir du inspirerad av gemenskapen i gruppen. Det kan hända att du får en liten uppgift att göra till nästa dag vid några tillfällen, vi får se.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Röster från tidigare kursdeltagare

✏️

– En överraskning att det finns strukturella lösningar och sätt för att berätta en intressant historia. Före kursen trodde jag att det var en färdighet som inte kunde läras ut på ett strukurerat sätt. Veronica var väldigt trevlig och väldigt tydlig i vad hon sa. Hennes fokus låg på att skapa en förstående atmosfär. Jag är maximalt nöjd.
Theodor Thörnqvist, student, Göteborg

✏️

– Den starkaste upplevelsen under kursen var verktyget att beskriva en karaktär utifrån givna frågor. Enneagrammet och möjligheten att använda det vid mitt fortsatta skrivande, i beskrivingen av en huvudkaraktärs livslopp överraskade mig. Veronica är en entusiastisk, sympatisk, engagerande ledare. Jag är maximalt nöjd med kursen som helhet.
Åke Reimer, pensionär, Skanör

✏️

– Detta är en kurs där Veronica lär dig vikten av att en karaktär ska beskrivas på ett levande och rakt sätt, du lär dig en metod för det. Du lär dig också grunderna i att kunna strukturera en berättelse.

Veronica är väldigt kompetent, både tekniskt och ämnesmässigt. Onlinepedagogik är krävande och hon bemästrade den till fullo. Lägg därtill en stor pedagogisk kompetens.

Nyttan med responsen överraskade mig! Alla responser under kursen var utvecklande, är det alltid så eller hade jag turen att delta tillsammans med ovanligt givande personer? Jag som brukar vara så skeptisk….

För mig som hörselskadad, fungerade tekniken alldeles förträffligt. Det var en härlig upplevelse att slippa tänka på att behöva placera mig så att jag både hör läraren och de som mumlar… Live i en lokal får jag nästan alltid kompromissa, vilket gör att jag sällan tillgodogör mig hela undervisningen. Har väldigt svårt för videokonferenser, där flera delar kamera, men detta upplägg passade mig perfekt! Är såååå glad, hoppas på fler sådana kurser!
Anneli Bodin, pensionär, Deje

✏️

– Samtal om olika dramaturgiska hållpunkter har hjälpt mig föra en berättelse framåt och hitta en röd tråd.
Malin Hollmark, forskare inom medicinsk teknik, Solna

✏️

– Jag vill verkligen rekommendera den här kursen. Veronicas metodik öppnar upp och hon är en lysande pedagog – inte bara på det konventionella sättet, utan just genom att kunna skapa den trygga stämningen som gör att vi alla kommer loss. Jag har varit på andra skrivarkurser och de har varit bra, men de har inte fått mig att våga så mycket som jag har gjort här.
Margareta Ingelstam, fredsarbetare, Stockholm

Datum

Lördag 7 november kl 9.00-16.30
Söndag 8 november kl 9.00-16.30

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 2 990 kr (inkl. moms) vid bokning senast 7 oktober - spara 1000 kr
Ordinarie pris: 3 990 kr (inkl. moms)

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 2-dagars grundkurs i dramaturgi och gestaltning ONLINE i direktsändning.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

heodor Thörnqvist, student, Göteborg
(5)
Kursen överraskade mig: Det finns strukturella lösningar och sätt att berätta en intressant historia! Före kursen trodde jag att det var en färdighet som inte kunde läras ut på ett strukurerat sätt. Veronica kunde och hon var väldigt trevlig och väldigt tydlig i vad hon sa. Hennes fokus låg på att skapa en förstående atmosfär. Jag är maximalt nö...
Visa hela
Åke Reimer, pensionär, Skanör
(5)
Den starkaste upplevelsen under kursen var verktyget att beskriva en karaktär utifrån givna frågor. Enneagrammet och möjligheten att använda det vid mitt fortsatta skrivande, i beskrivingen av en huvudkaraktärs livslopp överraskade mig. Jag är maximalt nöjd med kursen.
Anneli Bodin, pensionär, Deje
(5)
Att äntligen få hjälp att hitta en logisk struktur var min starkaste upplevelse! Detta är en kurs där Veronica lär dig vikten av att en karaktär ska beskrivas på ett levande och rakt sätt, du lär dig en metod för det. Du lär dig också grunderna i att kunna strukturera en berättelse. Veronica är väldigt kompetent, både tekniskt och ämnesmäs...
Visa hela

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se

Kontaktuppgifter till Veronica Grönte – Författarskola.se

Veronica Grönte – Författarskola.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 577 recensioner.
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer

Liknande kurser