Visa kurser.se som: Mobil

1:a steget till ett skrivande liv • Prova på-skrivarkurs i Malmö

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Malmö
4 timmar
395 - 895 SEK
Kommande starter
Malmö
2020-02-29 13:00  
395 SEK
2020-02-29 13:00  
2020-02-29 17:00  
395 SEK
2020-02-29 17:00  
Svenska

Kursbeskrivning

Gå en prova på skrivarkurs i Malmö

Prova på att skriva! Skrivarkurs i Malmö

Dagen är till för dig som vill pröva ett lekfullt och kravlöst berättande och skrivande utifrån bildkort.

Är du en av alla dem som skulle vilja gå en skrivarkurs, men inte riktigt vet om det är något för dig? Längtar du efter att hitta fram till din kreativitet och fantasi? Du har du kommit rätt!

Lekfullt skrivande
Med bild- och symbolkort stimuleras kreativitet och fantasi. Vi berättar muntligt utifrån korten och vi flödesskriver. Kravlösheten och leken i de olika övningarna lockar fram din berättarglädje. Du får skapa en karaktär och skriva en kort text om den. Inför varje övning får du en tydlig instruktion, så att du vet precis vad du ska göra. Dina texter kommer att överraska dig. 

Kursledare: Veronica Grönte, pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur.
Lokal: Vi möts centralt i Malmö. Du får adressen när du anmält dig.

Skrivarkursen sker i samarbete med studieförbundet Sensus

Sensus

Målgrupp

Dagen är till för dig som vill pröva ett lekfullt och kravlöst skrivande och låta bildkort blir en språngbräda för din fantasi.

Video

Veronica Grönte berättar i filmen om sin skrivarkurs: Grundkurs i dramaturgi och gestaltning.

   

Röster från tidigare kursdeltagare

– Vilken inspiration jag fick av denna kurs. Bildkorten fick mig att få fart på pennan. Min skrivkramp försvann och jag kunde bygga upp karaktärer och story fritt. Jag har fått en otrolig energikick av det här. Hela jag bubblar av glädje och energi att få skapa. Tack!
Maria Torpman, Inköpare, Åkersberga

– Bildkorten fungerade mycket bra som inspiration och som ett verktyg för att ”smalna av” tankarna in på ett spår, så att jag inte fastnade i ett tomrum av tankar och prestationskrav. 
Lena Diephuis, lärare på mellanstadiet, Stockholm

– Bildkorten fungerade över förväntan och gav mig min huvudkaraktär och hela historien. 
Sonja Chyle Kauko, väktare och receptionist, Järna

– Bildkorten hjälpte till att sätta igång skapandeprocessen. De var en stor hjälp till inspiration! Betyg 5
Ann-Carine Lyckhagen, administrativ assistent, Stockholm

– Ett bildkort tillsammans med några ord att börja med sätter igång så mycket i mitt huvud. Karaktärer och scenarier skapas på nolltid. Inspirerande!
Peter Diephuis, konsult inom IT. Management, projekt och förändringsledning, Stockholm

Kostnader

Boka-tidigt-pris: Se information på hemsidan
Pris: Se information på hemsidan

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 1:a steget till ett skrivande liv • Prova på-skrivarkurs i Malmö.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 27 recensioner.

Carola Wendt
(5)
Jag har fått många idéer om hur jag ska ändra min undervisning i skrivandet. Kursen gav mig mycket att tänka på. Överraskade mig att texter blir så mycket bättre UTAN att använda adjektiv, tvärtemot vad jag har lärt mig och lär! Veronica Grönte är en god ledare, förklarar bra och är rolig!
Helene
(4)
Jag har upptäckt att jag har potential för att skriva en egen bok. Jag har fått med mig många verktyg till mitt skrivande. Jag trodde det skulle vara svårare men blev positivt överraskad. Det var roligt och lätt tack vara konkreta instruktioner och tydliga övningar.
Mikael Lörnstam
(5)
Jag har lärt mig mycket som jag inte ens tänkte på förr. Framför allt att lämna utrymme för tolkning, för att skapa större läsglädje. De praktiska tipsen jag fått är lätta att applicera i mitt eget skrivande. Veronica Grönte är kompetent och håller ett bra tempo. Vill gärna gå Veronicas grundkurs i dramaturgi och gestaltning.

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se
Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 27 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 514 recensioner.
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer