Visa kurser.se som: Mobil

1:a steget till ett skrivande liv • Prova på! Mini-skrivarkurs i Göteborg

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Längd: 4,5 timmar
Plats: Göteborg
Startdatum: 2017-11-17
Pris: 395 - 595 SEK

Info om 1:a steget till ett skrivande liv • Prova på! Mini-skrivarkurs i Göteborg

Välkommen på en prova på kurs i skrivande i Stockholm - kvällstidProva på att skriva! Mini-skrivarkurs i Göteborg

Kvällen är till för dig som vill pröva ett lekfullt och kravlöst skrivande utifrån bildkort. Kvällen är till för dig som inte tidigare deltagit i någon av mina skrivarkurser.

Är du en av alla dem som skulle vilja gå en skrivarkurs, men inte riktigt vet om det är något för dig? Söker du en skrivarkurs med konkret kunskap och handfast hjälp för att komma vidare i ditt skrivande? Du har du kommit rätt!

Kursstart: fredag 10 mars  kl. 16:30
Kursslut: fredag 10 mars ca kl. 21:00

Kreativitet och skrivarlust

Kravlösheten och leken i de olika övningarna gör att du kommer loss.

Karaktärsbygge

Du skapar en fiktiv karaktär med inspiration från bildkorten. Du får ett speciellt karaktärsschema att fylla i, vilken gör att du på en kort stund få till en intressant och trovärdig karaktär.

Minitext om karaktären

Du skriver en kort text om karaktären utifrån en tydlig instruktion.

Respons 2 & 2

Till texterna finns anpassade frågeställningar. Responsen ges 2 och 2 genom att svara på frågorna. Även du som är helt ovan vid att ge respons lyckas bra. Responsen handlar om att upptäcka vad som fungerar i texten och vad som döljer sig mellan raderna. Du ger inte några förslag på vad som behöver ändras i texten. Du får inte heller några sådana förslag. Vi jobbar ju med snabbskisser!

Berättarstruktur och gestaltning

Dramaturgin, berättandets grammatik är den röda tråden i mina skrivarkurser. Jag berättar lite kortfattat om hur vi arbetar med dramaturgin under mina kurser.

Trygghet och frihet under skrivarkursen

Under mina olika skrivarkurser kan du som deltagare känna dig trygg. Hela upplägget går ut på att skrivarlusten ska poppa upp och prestationskraven försvinna.

Vi möts i en slags anonymitet. Du berättar därför inte inför gruppen varför du valt att anmäla dig till skrivarkvällen, vilket ditt yrke är, hur många barn du har eller var du bor. Vi använder oss av en alternativ presentation som skapar en avspänd ingång.

Atmosfären i gruppen blir tack vare anonymiteten kravlös, tillåtande och fri. Det är spännande att lära känna varandra endast genom texterna och responssamtalen.

Kursledare: Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren, Studentlitteratur.
Lokal: Vi möts centralt i Göteborg. Du får adressen när du anmält dig.

Målgrupp

Kursen är till för dig som vill berätta och skriva i en lekfull och kravlös atmosfär.

Kursen är till för dig som

vill skriva, men kanske inte tror att du kan.

• vill hitta tillbaka till din fantasi och kreativitet.

• vill finna ditt inre flöde.

Kursen är till för dig som

• vill uppleva glädje och förundran.

• vill utveckla ditt skrivande tillsammans med andra.

• som vill få veta vad din text kan förmedla till en läsare.

Video

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 395 kr (inkl. moms) boka senast 10 februari - spara 200 kr!
Pris: 595 kr (inkl. moms) 

Kursens ledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 1:a steget till ett skrivande liv • Prova på! Mini-skrivarkurs i Göteborg.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se

Recensioner för kursen

          (5)
Annika Hentilä, resurspedagog, Örebro   |   2017-03-28
För mig betydde skrivarkursen mycket då jag fått bättre självförtroende genom övningar som vi gjort. Jag är inte trygg i att tala inför andra, men har från första stund kunnat och vågat. Du Veronica är otroligt lugn och förtroendeingivande - en bra ledare med stort hjärta. Tack! - Annika Hentilä, resurspedagog, Örebro
          (5)
Annika, lärare, Oskarshamn   |   2017-03-28
Jag blir så överraskad av alla berättelser som på något magiskt sätt bara kommer. Jag är supernöjd! Vad kommer allt ifrån? Skratt, tårar och all magi. Det var en tillräckligt liten grupp så att alla kände sig trygga. Tänk vad vi kan! Och vad du, Veronica, fick oss att göra/skriva/berätta. Jag är stolt och lycklig över att äntligen fått uppleva e...
Visa hela