Workshop i bokbinderi

Folkuniversitetet Västerbotten
Kursinformation
Umeå
4 timmar
850 SEK Momsfri
Folkuniversitetet Västerbotten

Kursbeskrivning

Workshop i bokbinderi

Lär dig grunderna i bokbinderi och skapa din unika egna anteckningsbok. Eller varför inte ett personligt fotoalbum att fylla med minnen?

På denna kurs lär vi oss grunderna i det traditionella hantverket bokbinderi. Vi använder oss av metoden "kettle stitch binding". Denna metod är lätt att lära sig och kräver få verktyg. Därför lämpar den sig bra för att fortsätta utvecklas och öva hemma efter workshopen.

För vem? Workshopen passar dig som är nybörjare så väl som dig som provat på förut och vill repetera eller fräscha upp dina kunskaper.

Mål Efter avslutad workshop har du lärt dig de olika stegen som är involverade i att binda en bok från grunden och kan binda böcker på egen hand hemma. Du har i slutet av dagen skapat en egen bok.

Innehåll och upplägg Dagen inleds med en kort introduktion av hantverket. Kursledaren visar upp olika exempel på handbundna böcker och går igenom de olika momenten. Du får sedan prova på att binda en egen bok under handledning av kursledaren. Gruppen består av 6 -8 deltagare.

Kursmateria lMaterial för att binda en bok i A5-storlek med blanka, vita blad och ett bokmärkesband ingår i kursavgiften. En blandning av tyger att klä boken med kommer också att finnas att välja på. Vill du binda boken med ett specifikt papper eller tyg kan du ta med dig det själv. Tyget bör vara vävt och inte tunnare än ett lakan eller tjockare än jeans.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Workshop i bokbinderi och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Folkuniversitetet Västerbotten

Välkommen till Folkuniversitetet i Västerbotten!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Kunskap förändrar Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Västerbotten

Folkuniversitetet Västerbotten

Nygatan 43
903 30


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Workshop i bokbinderi!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 48 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Workshop i bokbinderi, fyll i följande uppgifter: