Social Media Managment Distans

Folkuniversitetet Västerbotten
Kursinformation
Distans
6 tillfällen
2 195 SEK Momsfri
Folkuniversitetet Västerbotten

Kursbeskrivning

Välkommen till en spännande intensivkurs där du får lära dig hur du ökar din synlighet på sociala medier och andra digitala plattformar! Den här kursen sker helt på distans med liveträffar via verktyget Zoom.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Innehåll

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av att lära dig mer om hur du når din målgrupp genom riktade strategier, verktyg för marknadsföring och engagerande content. Du som deltagare kan ha en bakgrund inom olika branscher och ett intresse av att fortsätta utveckla din kompetens inom digital marknadsföring och sociala medier. Kanske Coronapandemin har gjort att du behöver byta spår i din yrkeskarriär? Du kanske är egenföretagare eller ideellt engagerad och vill lära dig hur du tar fram strategier för din digitala närvaro och ditt personliga varumärke?

Kursupplägg

Du som deltagare kan vara nybörjare när det kommer till strategier inom digital marknadsföring, eller redan ha ett etablerat varumärke och nätverk online som du vill utveckla. Kanske har du länge haft svårt att få snurr på din marknadsföring online och att kommunicera din kompetens eller så har pandemin ändrat hur du ser på din yrkesroll och framtiden? Oavsett bakgrund kommer du berikas av de olika perspektiv och erfarenheter som vi har med oss och lyfter under kursens gång.

Kursen ger grundläggande färdigheter inom strategier och digital marknadsföring genom branding, målgruppsanalys och kommunikation online i sociala medier och på andra digitala plattformar.

Efter avslutad kurs tar du med dig strategier och verktyg för att bli mer synlig och intressant för arbetsgivare och kunder online.
För att kunna gå kursen behöver du som deltagare ha tillgång till egen, relativt ny, dator och stabil internetuppkoppling. Kursen genomförs online via programmet Zoom, ett kostnadsfritt program för videosamtal. Innan första kurstillfället är det viktigt att du har installerat Zoom och skapat en användare.

Under kursen arbetar du med olika case för att själv få tillämpa det du lär dig på kursen.

Case 1 – Branding, ringa in din kompetens
Trots att så många av oss är uppkopplade dagligen är det få som använder fördelarna med en digital marknadsföring på ett effektivt sätt. Framgår det vem du är och vad du kan online? Genom att ringa in vem du är och vem du vill nå får du nya perspektiv på din digitala närvaro. Vi reder ut begrepp som branding och lär oss hur vi kan bli mer intressanta och tydliga för vår målgrupp.

Case 2 – Verktyg för strategisk kommunikation
Lär dig hur olika digitala plattformar används för strategisk kommunikation och marknadsföring. Vi bygger på det vi tidigare lärt oss på kursen och går igenom olika verktyg och strategier som underlättar arbetet med din digitala marknadsföring och så att du vet var du ska fokusera dina resurser för bästa resultat.

Case 3 - Tips & trix för digital marknadsföring
Hur ser vägen framåt ut efter kursens slut? Vi går igenom vikten av social selling, autentiskt nätverkande, konsten att skapa engagemang online och hur du lägger upp en plan för att uppnå dina visioner genom tydligt definierade och mätbara mål och delmål. Kursen avslutas med mina bästa tips och trix efter snart 10 år i branschen.

Kurstillfällen

Kurstillfälle 1: Kursintroduktion + uppstart Case 1 (måndag 6 mars)
Kurstillfälle 2: Workshop Case 1 (onsdag 8 mars)
Kurstillfälle 3: Uppstart Case 2 (måndag 13 mars)
Kurstillfälle 4: Workshop Case 2 (onsdag 15 mars)
Kurstillfälle 5: Uppstart Case 3 (måndag 20 mars)
Kurstillfälle 6: Workshop Case 3 + kursavslutning (onsdag 22 mars)

Dagar och tider: måndagar och onsdagar, 18 - 21
Totalt 6 tillfällen och 24 studietimmar

Kursledare

Kursen kommer att ledas av Zoe Fällbom. Zoe har tidigare ansvarat för digitala plattformar, content, målgruppsanpassad marknadsföring med tyngdpunkt på bland annat bildhantering, omfattande textredigering och annonsering via sociala medier. Zoe brinner för att lyfta fram andra genom socialpsykologiska metoder och strategisk marknadsföring, och har även ansvarat för att leda projekt, skapande av event och kampanjer, branding och strategiutveckling med bakgrunder från flera organisationer.

Boka kursen nu

Kursledare

Zoe Fällbom

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Intresseanmälan

Intresserad av Social Media Managment Distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Folkuniversitetet Västerbotten

Välkommen till Folkuniversitetet i Västerbotten!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Kunskap förändrar Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Västerbotten

Folkuniversitetet Västerbotten

Nygatan 43
903 30


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Social Media Managment Distans!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 48 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Social Media Managment Distans, fyll i följande uppgifter: