Visa kurser.se som: Mobil

Keramik och fjällvandring

Folkuniversitetet Västerbotten
Kursinformation
Umeå
5 tillfällen
17 jun 2022 - 22 jun 2022
8 995 SEK

Kursbeskrivning

Kombinera keramik och fjällvandring

Vandra i de västerbottniska fjällen och hämta inspiration från naturens former och mönster. På plats formar du sedan din lera till vackra alster i keramik.

Här får du en fantastisk möjlighet att vandra guidade turer i grupp tillsammans med rutinerad vandringsguide. Vi kommer att utgå från

Hemavan by och dess omgivande fjällmiljö. Under våra turer hämtar vi samtidigt inspiration till våra keramikskulpturer.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

För dig som är nybörjare och nyfiken på att skapa i lera och för dig som provat tidigare och vill hitta ny inspiration.

Kursinnehåll

Dagarna är uppdelade mellan härliga vandringar och kreativt arbete med lera. Vandringarna sker efter rådande väder och gruppens olika önskemål. Du får skapa föremål genom att skulptera och forma din lera med inspiration från era vandringar i fjällen.

Undervisningen av keramik leds av Eva-Karin Sandqvist, en av våra erfarna kursledare på Folkuniversitetet i Umeå. Du får lära dig olika tekniker inom keramiskt arbete och vi tar dig med på en kreativ och annorlunda keramikkurs. Leran vi använder är stengodslera av hög kvalitet.

Helpension där kost och logi ingår för alla dagar. Allt material du kommer behöva ingår också i kursen. Vi bränner och glaserar era alster i Umeå på Folkuniversitetet och meddelar er när de är färdiga för hämtning. Bor ni utanför Umeå Kommun så kommer vi överens om alternativ lösning.

Boende

Vi bor på Hemavan Lodge som ligger mitt i Hemavan by. I priset ingår helpension med del i tvåbäddsrum, frukost, lunch, fika och tvårättersmiddagar, All mat är hemlagad och i mesta möjliga mån lokalproducerat och vi använder oss av ekologiska produkter. Bra och trevlig närbelägen lokal att hantverka i och Hemavan Lodges personal guidar oss i vandringarna. Medtag oömma kläder och bra skor att promenera med i ur och skur. Kontakta oss för mer information.

Kursupplägg

5 dagars fjällvandring och kreativt arbete med lera i samarbete med Hemavan Lodge. Logi, kost och guidning sker via Hemavan Lodge. Resa ingår ej och du väljer själv hur du vill ta dig till Hemavan.

Ankomstdag 17/6: Deltagarna anländer valfri tid på eftermiddagen eller kvällen och installerar sig i huset.
Dag 1: Samling till frukost för att sedan bege sig ut på en halvdags vandring för att hämta inspiration. Under eftermiddagen arbete med lera utifrån inspiration från vår vandring.
Dag 2: Längre fjälltur under hela dagen där vi även arbetar med en kreativ uppgift. Lunch utomhus och middag i huset vid hemkomst
Dag 3: Vi arbetar hela dagen med lera inspirerat utifrån det vi sett och upplevt i naturen på vår vandring.
Dag 4: Samling till frukost för att sedan bege sig ut på en halvdags vandring för att hämta inspiration. Under eftermiddagen arbete med lera utifrån inspiration från vår vandring.
Dag 5: Halvdags arbete med att färdigställa lerarbeten. Avresa efter lunch.

Kursledare

Eva-Karin Sandqvist

"Lerans förmåga att reflektera mötande material och skapa texturer, på sättet som leran speglar mina händer och förmår att frysa stunden använder jag mig medvetet av på olika sätt i mitt arbete."

Eva-Karin är keramiker med lång erfarenhet av pedagogisk undervisning inom keramik. Hon arbetar som konstnär på Kulturmejeriet i Umeå och har sedan 1997 varit kursledare på Folkuniversitetet.

Hon har studerat på Konstskolan Kuben i Örebro och dessutom vidareutbildat sig inom konstpedagogik.

Lillian Halling

Lillian äger och driver det exklusiva boendet Hemavan Lodge, tillsammans med Björn och Lina Halling.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Keramik och fjällvandring.

Folkuniversitetet Västerbotten

Välkommen till Folkuniversitetet i Västerbotten!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Kunskap förändrar Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Västerbotten

Folkuniversitetet Västerbotten

Nygatan 43
903 30

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Keramik och fjällvandring!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 48 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Keramik och fjällvandring, fyll i följande uppgifter: