Visa kurser.se som: Mobil

Grundkurs i landskapsfotografi Distans Live

Folkuniversitetet Västerbotten
Kursinformation
Distans
7 tillfällen
1 800 SEK
Grundkurs i landskapsfotografi Distans Live

Kursbeskrivning

Gå en kurs i landskapsfotografi på distans

Panoraman, nattbilder eller klassiska kustlandskap - Vill du ta dina landskapsbilder till nästa nivå? Den här kursen är en inspirerande Distans Live-kurs där du får ta din nyfikenhet i foto vidare in i landskapsfotograferandet!

Detta är en grundkurs i landskapsfotografi som genomförs live på distans. Upplägget är riktat mot dig som är amatör eller hobbyfotograf, samt kan grunderna i foto och vill utveckla din förmåga att ta landskapsbilder.

Kursen är en distanskurs med start i september och träffarna kommer ske varannan vecka. Kursen kommer fortgående att löpa till i slutet av december med digitala föreläsningar och bildkritiksessioner. Under varje föreläsning kommer vi att gå igenom fototeknik, en känd landskapsfotograf och ge varandra konstruktiv kritik på hur vi har löst fotouppgifter i bildkritikseminarium. Du som deltar förväntas arbeta självständigt med fotouppgifter mellan träffarna.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen är för dig som känner till grunderna inom foto och vill bli bättre på landskapsfoto. Du behöver inte kunna fotografera manuellt, eftersom att vi går igenom det på kursen.

Upplägg

Kursen kommer att läras ut genom det digitala verktyget Teams, då verktyget erbjuder möjlighet till att livesända föreläsningar, samtidigt att du som kursdeltagare kan skapa seminariediskussioner, chattrum och ställa frågor till läraren. I Teams kommer du även att kunna ladda upp bilder till dina kurskamrater, ha fotodiskussioner samt få tillgång till lathundar och dokument.

Datum för kursen är följande:

1: 18/9, kl. 10.00-12.00
2: 2/10, kl. 10.00-12.00
3: 16/10, kl. 10.00-12.00
4: 23/10, kl. 10.00-12.00
5: 13/11, kl. 10.00-12.00
6: 27/11, kl. 10.00-12.00
7: 11/12, kl. 10.00-12.00

Alla kurstillfällen är lagda på lördagsförmiddagar.

Kursinnehåll

Under kursen kommer du bland annat att få jobba med följande moment:

  • Att ta steget till att fotografera manuellt och i raw. Vi går igenom slutartid, bländare och ISO-avtal, samt hur de samverkar och påverkar bilden.
  • Fototekniska grunder som hur du får skärpa genom hela bilden, hur brännvidd påverkar bilderna och varför du antingen väljer vidvinkel eller teleobjektiv.
  • Fototeknik för att använda långa sluttider i landskapsfotografering och hur det kan användas för att ta annorlunda bilder.
  • Hur du kan tänka för att skapa kompositioner i kustlandskap, fjällen och skogen.
  • Grunderna i nattlandskapsfotografering.
  • Grunderna i Adobe Lightroom Classic (Samma verktyg går att använda i Photoshops Camera Raw).
  • Medelnivå av redigering i Lightroom och Photoshop: Hur du skapar 'focus stacking' för extrem skärpa genom bilderna, HDR-bilder och panoraman.
  • Vilka de stora historiska landskapsfotograferna är, vilka kända nordiska landskapsfotografer det finns och vad man kan lära sig av dem.

Kostnader

1800 kr.

Kursledare

Oscar Stål

Oscar Stål är en prisbelönt landskapsfotograf från Stockholm som bor i Umeå. Han tog brons i svenska mästerskapen i fotografi 2018 under naturkategorin och vann ”Årets Nordiske Turbilde 2019” i den internationella fototävlingen Nordic Nature Photo Contest. Oscar Stål var med i svenska fotolandslaget 2018 och han började fotografera 2017, då han gick utbildningen Vildmark&Foto på Ålands Folkhögskola

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grundkurs i landskapsfotografi Distans Live.

Folkuniversitetet Västerbotten

Välkommen till Folkuniversitetet i Västerbotten!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Kunskap förändrar Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Västerbotten

Folkuniversitetet Västerbotten

Nygatan 43
903 30

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundkurs i landskapsfotografi Distans Live!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 48 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Grundkurs i landskapsfotografi Distans Live, fyll i följande uppgifter: