Digital närvaro - Möjligheter och fallgropar

Längd
1 tillfälle
Pris
5 000 SEK
Nästa kurstillfälle
26 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 tillfälle
Pris
5 000 SEK
Nästa kurstillfälle
26 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Folkuniversitetet Västerbotten

Välkommen till en utbildningsdag där du lär dig strategier och verktyg för ökad synlighet och engagemang på sociala medier och andra digitala plattformar! Genom vägledning från experter i branschen och diskussioner i en tillåtande miljö ger kursen nya perspektiv på arbetet med digital marknadsföring.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 september, 2023

  • Kurs
  • Umeå

Kursledare

Vi vill med den här dagen erbjuda en unik möjlighet att nätverka lokalt med andra som jobbar med samma utmaningar när det kommer till digital marknadsföring och Social Media Management.

Vem vänder vi oss till?

Det finns en stor efterfrågan på hjälp med att öka sin synlighet och målgruppens engagemang online. Samtidigt upplever många att det är svårt att veta vart de ska vända sig och vad som gäller för just deras verksamhet och bransch. Därför har vi skapat en utbildningsdag där vi bemöter efterfrågan på kompetensutveckling och samtidigt skapar ett forum för olika typer av frågor och funderingar som rör digital närvaro.

Du som deltagare kanske har en bakgrund inom kommunikation eller marknadsföring och vill fortsätta utvecklas inom digital strategi och Social Media Management? Du kanske redan har koll på hur du skapar content och nätverkar online men vill lära dig mer om strategiarbete som kan hjälpa dig uppnå verksamhetens mål? Eller har det länge funnits ett internt behov av en upprustning av er digitala närvaro?

Idag kräver både teknologin och förändringarna i samhället olika insatser av oss när det gäller den digitala effektiviteten - oavsett om det handlar om ditt företag, förening, organisation, eller inom den offentliga sektorn. Vi vill därför med den här dagen vända oss brett till olika verksamma personer som både ser möjligheter och utmaningar med att öka den digitala kommunikationen och närvaron!

Vår idé och upplägg med dagen

Framgår det verkligen vilka ni är och vad ni kan online?

Trots att många av oss är uppkopplade dagligen är det få som använder fördelarna med en digital närvaro på ett effektivt sätt. Under dagen får ni hjälp med att ringa in vilka ni är och vilka ni vill nå. Vi kommer att reda ut olika begrepp från branschen såsom branding och tonalitet för att utveckla kunskapen om hur ni kan bli mer tydliga och intressanta för målgruppen.

Kursen erbjuder grundläggande strategier och verktyg för att bli mer synlig och intressant för er målgrupp online och vi kommer gå igenom vikten av social selling, målgruppsanalys, autentiskt nätverkande och personligt varumärke.

Vi reder ut vad de olika digitala plattformarna har för funktioner och vilka möjligheter de erbjuder inom olika branscher. Målet är att du i slutet av dagen ska ha en bättre uppfattning vad din bransch ska fokusera era resurser på för bästa resultat.

Datum och tid: 26 september, kl. 09.00-15.00

Kursen kommer att genomföras på Folkuniversitetet i Umeå och inför starten kommer du att bli kallad med mer information. Vi kommer att starta dagen 09.00 och vi håller på fram till ca. 15.00. Det kommer att finnas utrymme för nätverk, pauser, lunch och vi bjuder även på kaffe och enklare fika.

Kursen kommer att hållas av Alexander Andersson på VAI Marketing och Zoe Fällbom, strategisk kommunikatör med bakgrund som junior brand manager på Orkla Foods och driver numera eget där hon guidar företagare för att öka deras synlighet och engagemang.

För frågor om anmälan och innehåll, kontakta: peter.wester@folkuniversitetet.se eller 090-71 14 19

Om Alex:

Alexander Andersson är grundare av Vai Marketing som jobbar med mätning och publicering av annonser på utvalda sociala plattformar. Detta format använder allt fler företag idag för att driva värdefull trafik till sina hemsidor. Med 5 år i branschen har Alexander lärt sig vad som fungerar och levererar ett starkt resultat till Vais kunder.

Genom ett nära samarbete med sina kunder bygger Vai en filterlös relation där bägge parter bidrar på bästa sätt, vilket skapar en större förståelse hur den strategiska marknadsföringen är uppbyggd.

Under Vais paraply har Alexander samlat in en rad olika samarbetspartners för att kunna tillgodose sina kunders behov på ett snabbt och kvalitativt sätt, för att effektivisera och säkra ett gott resultat till sina slutkunder.

Om Zoe:

Zoe Fällbom är en strategisk kommunikatör och egenföretagare med ett starkt miljöengagemang. Zoe undervisar bland annat i digital marknadsföring och kommunikation på Folkuniversitetet sedan 2020 och vill dela med sig av sin kunskap och erfarenhet från sina 10 år i branschen på ett tillgängligt och inspirerande sätt.

Zoes expertis är att se möjligheter och hitta rätt sätt för andra att lyfta och dela med sig av sin kompetens. Under hennes kurser och utbildningar får du hjälp att förstå och använda olika verktyg på ett optimalt sätt, men även mer fördjupad kunskap om strategier för målgruppsanpassad marknadsföring och ett långsiktigt hållbart arbete med digitala plattformar.

Zoe Fällbom har en kandidatexamen från Lunds universitet i beteendevetenskap med sociologi som huvudämne och fördjupning inom miljövetenskap och genusvetenskap. Zoe har arbetat med digital marknadsföring på sociala medier och andra plattformar inom flera olika typer av branscher och verksamheter sedan 2013.

Boka nu

Kursledare

Zoe Fällbom

-Jag brinner för att lyfta fram andra genom socialpsykologiska metoder och strategisk marknadsföring.

Zoe Fällman har erfarenhet av ett ansvar för digitala plattformar, content, målgruppsanpassad marknadsföring med tyngdpunkt på bland annat bildhantering, omfattande textredigering och annonsering via sociala medier.

Zoe har även ansvarat för att leda projekt, skapa event, kampanjer, branding och strategiutveckling med bakgrunder från flera organisationer.

Alexander Andersson

-Jag tror på ett utbyte av kunskap som leder era annonser på en högre höjd – Tillsammans med mig kan du känna dig trygg i din digitala kommunikation.

Alexander Andersson jobbar med mätning och publicering av annonser på utvalda sociala plattformar. Han är ägare till Vai Marketing, som har säte i Umeå.

Med fem år i branschen har Alexander en bra bakgrund i vad som fungerar för att leverera ett starkt resultat till sina samarbetspartners och kunder, vart de bäst syns och profilerar sig.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Digital närvaro - Möjligheter och fallgropar och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetet Västerbotten
Nygatan 43
903 30

Välkommen till Folkuniversitetet i Västerbotten!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Kunskap förändrar Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Highlights