Visa kurser.se som: Mobil

Baslektioner (online)

Folkuniversitetet Västerbotten
Kursinformation
Distans
8 tillfällen
Löpande kursstart
2 559 SEK
Baslektioner

Kursbeskrivning

Basen har alltid en viktig plats - oavsett musikgenre

Har du precis börjat eller om du har spelat länge och vill komma vidare så kan du göra det hos oss!

En elbas är så mycket mer än fyra strängar som du pluggar in i en förstärkare. Instrumentets funktion är en helt egen vetenskap och tillexempel en bassists roll i ett band är nästan alltid lika mycket ett rytm- som ett kompinstrument. Med en bas kan du upptäcka en rad olika spelstilar och du kan finna ett helt nytt tänkande i ditt musicerande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Innehåll och nivå

Innehållet bestämmer du tillsammans med din lärare, men överlag jobbar vi alltid med olika speltekniker, ergonomi, instrumentskötsel och musikteori. Du får en bredare förståelse för instrumentets funktion och vill du ta din musikteori på ett djupare plan så kan du och din lärare ha ett musikteoretiskt upplägg (fast med elbasen som utgångspunkt).

Är du en nybörjare kommer vår baslärare Jakob Forslund handleda dig från start och du får då lära dig dom grundläggande teknikerna. Du kommer också att få lära dig spela enklare musikstycken i olika stilar. Alla dina genomgångar kommer att varvas med övningar och hemuppgifter.

Du kanske redan idag har ett önskemål att få lära dig en särskild låt? Eller du kanske alltid har undrat hur det fungerar med förberedelse inför en konsert? Eller vad innebär egentligen begrepp som slap eller hammer-on?

Kursupplägg

Kursens upplägg baserar sig på 8 lektioner á 30 minuter per tillfälle. Vi kommer köra igång kurser i elbas löpande under terminen eller enligt överenskommelse.

Basundervisning online

Våra baskurser sker helt online. Det är ett annorlunda men samtidigt både ett uppskattat, lärorikt och fungerade sätt att lära dig spela bas på. Undervisningen sker med hjälp av att du som elev har tillgång till:
• En basförstärkare eller preamp
• En dator med en webbkamera
• Gärna en upptagning via en mikrofon och ett ljudkort.

Jakob Forslund undervisar via programvaran Zoom, som är ett kostnadsfritt program för dina lektioner. Innan din första lektion så är det viktigt att du har installerat mjukvaran och skapat en inloggning. Din kursledare kommer att ha kontakt med dig inför första tillfället.

Skulle du sakna någon dom praktiska komponenter som krävs, men fortfarande är intresserad av att ta dina lektioner helt på distans så kan du kontakta oss så hjälper vi dig!

Lärare

Jakob Forslund är utbildad vid Berklee College of Music och han har jobbat i mer än 10 år som musiklärare på Dalkarlså folkhögskola där han undervisat allt från nybörjare till erfarna basister i flera olika genrer. Jakob har också jobbat som musiker i många olika sammanhang med allt från lokala körer till artister som Samuel Ljungblahd.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Baslektioner (online).

Folkuniversitetet Västerbotten

Välkommen till Folkuniversitetet i Västerbotten!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Kunskap förändrar Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Västerbotten

Folkuniversitetet Västerbotten

Nygatan 43
903 30

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Baslektioner (online)!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 48 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Baslektioner (online), fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser