Visa kurser.se som: Mobil

Att hitta din balans i livet - Distans Live

Folkuniversitetet Västerbotten
Kursinformation
Distans
6 tillfällen
1 350 SEK
Att hitta din balans i livet

Kursbeskrivning

Stress, splittrat fokus eller känslan av att du är ”ur balans”?

I kursen kommer vi att fokusera på områden som hjälper dig att gå mot ditt önskade mål, oavsett om det handlar om att nå önskad hälsa, livsstil eller mål för personlig utveckling. 

Cornelia Loh heter din kursledare och hon kommer att visa dig en hel del verktyg som du kan använda för att för att få grepp om om din tillvaro. Cornelia kommer också att guida dig, hur du lättare ska kunna se din balans och för att kunna se vart hinder och blockeringar finns.

Vi kommer dela upp kursen i tre moment: Livshjul, kost och motion, samt ett moment som handlar om att varva ner och ta ut tempot i livet.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du som vill hitta din balans i livet. Inga förkunskaper krävs.

Kursöversikt

Moment I:

Syftet med ett ”Livshjul” är att skapa medvetenhet kring hur nöjd du är med olika parametrar i ditt liv. Du kommer att få skapa insikter kring hur din livsbalans ser ut just idag. Att göra ett eget livshjul skapar medvetenhet kring stressfaktorer och hinder. Du kan därefter börja att agera för att hitta mer balans. Cornelia jobbar ofta med den här modellen i coachsammanhang:

"Livet går upp och ner och vissa stunder behöver vi lägga mer energi och fokus i speciella områden, vilket är helt okej. Ett problem blir det först när vi blundar för våra behov i andra områden under för lång tid, då blir det obalans.".

Moment II:

Kost och motion - För att må bra behöver du också ta hand om din kropp. Din kropp ska bära dig under många år och den behöver underhåll och rätt bränsle för att fungera på bästa sätt. Kosten tillsammans med motion är en av grundstenarna för ditt välmående.

Tillsammans ska vi prata om:

- Hur mår du i dag?
- Vilket är ditt mål?
- Vilka förändringar behöver du göra för att ta dig dit?

Vi ska sätta upp tydliga och realistiska mål och delmål.
Gör små förändringar - Är målet tillexempel att promenera 30 minuter varje dag eller att cykla en gång i veckan? Mindre förändringar är ofta lättare att börja med.

Fira dig själv och ge inte upp

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Men ge inte upp om du av någon anledning behöver avbryta. Sätt upp nya mål och försök igen. Nästa gång går det bra.

Glöm inte bort att fira när du når dina delmål. Bestäm dig i förväg vad dina belöningar ska vara.

Moment III:

Varva ner – ta ut tempot ur livet!

Många av oss lever en stor del av våra liv inomhus, men vad gör vi inomhus? Vi tittar på skärmar, mobiler, datorer inom jobbet, sociala medier och följer nyhetsuppdatering på våra plattor. Teknikstressen och nyhetsflödet uppstår ur alla sorters vardagliga aktiviteter – Du kollar telefonen ofta och vill hålla dig uppdaterad.

Att ta ut tempo ur vardagslivet är ett tankesätt. Att stanna upp, ifrågasätta, reflektera och prioritera. Att göra det konstant och ofta, samt att vara tydlig mot sig själv kan vara en stor utmaning! Vad exakt vill jag? Vad får mig att må bra? Och kanske den viktigaste frågan av dom alla:Vad är syftet med det jag gör? Gör jag det jag gör för min egen skull eller för vad jag tror är omgivningens förväntningar?

Under kursen kommer vi även titta på:
Mindfullnes
Meditation
Skogsba
Yoga
Stresshantering
... och du som deltagare kommer få vertygslådor med övningar för skogsbad, meditation och mindfullnes.

Kursen kommer att genomföras helt online och din kursledare kommer att använda programmet Zoom för undervisningen, som är ett kostnadsfritt program för dina lektioner. Innan din första lektion så är det viktigt att du har installerat mjukvaran och skapat en inloggning.

Upplägg

Start: 8 februari, 2021
Dag och tid: Måndagar, klockan 17.30-20.00

Kursledare

Cornelia Lohf

ACC–certifierad coach, driven och erfaren person med förkärlek till natur och människor. Cornelia har en gedigen bakgrund inom turism- och konsultingbranschen, med ett antal framstående projekt. Hon driver företaget Tourism & Consulting North AB, som arbetar med att utveckla destinationer och företag i Sverige som vill nå den utländska marknaden.

Cornelia föreläser och coachar även inom ett antal områden, såsom affärs- & produktutveckling, ledarskap och utveckling av grupper och individer. Cornelia har även arbetat i många år med att stötta företagare inom stora och globala företag.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Att hitta din balans i livet - Distans Live.

Folkuniversitetet Västerbotten

Välkommen till Folkuniversitetet i Västerbotten!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Kunskap förändrar Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och...


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Västerbotten

Folkuniversitetet Västerbotten

Nygatan 43
903 30

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att hitta din balans i livet - Distans Live!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 48 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Att hitta din balans i livet - Distans Live, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser