Akustisk- och elgitarr - Intresseanmälan

Längd
8 tillfällen
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstart se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 tillfällen
Pris
2 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstart se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Folkuniversitetet Västerbotten

Gitarr är ett mångsidigt instrument som kan användas över tonvis med genres, både som komp- och soloinstrument. Att lära spela gitarr är roligt, både för dig som tar ditt första ackord och du som behöver utveckla dina solon!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande kursstart

  • Kurs
  • Umeå

Kursledare

En gitarrists funktion i ett band eller ensemble kan ha en rad olika variationer. El-gitarren har sedan mitten av 1900-talet haft en viktig position i stilar som funk, blues, hårdrock, punk och jazz. Den akustiska gitarren kan beroende på modell och bakgrund präglat klassiska musikstilar, country, folkmusik och pop. Även om spelstilen kan skilja sig mellan akustisk gitarr och elgitarr så går mycket av det du lär dig hos oss att applicera på den gitarr du äger hemma!

Innehåll och nivå

Innehållet skapar du tillsammans med din lärare, men vi jobbar med bland annat olika speltekniker, instrumentskötsel, skalor och musikteori. Du som elev får själv vara med och påverka låtmaterial, forma din framgång och bestämma vad du vill dyka ner dig i inom ditt gitarrspel. Du får en grundläggande och bredare uppfattning om instrumentets roll och vill du ta din musikteori på ett djupare plan så kan du och din lärare ha ett musikteoretiskt upplägg (fast med gitarren som utgångspunkt).

Oavsett vilken nivå du befinner dig på så kan du anmäla dig till våra gitarrlektioner. Är du en nybörjare kommer vår gitarrlärare Daniel Schwartz att handleda dig från start och du får då lära dig dom grundläggande teknikerna, skalorna, ackorden och fingerspel. Du kommer också att få lära dig spela enklare musikstycken i olika stilar. Alla dina genomgångar kommer att varvas med övningar och hemuppgifter.

Har du spelat gitarr under en längre eller mer begränsad tid så kanske du har en tydligare idé på vilken inriktning du vill ta ditt lirande? Du kanske redan idag har ett önskemål att få lära dig en särskild låt, teknik, skalövning, jobba med timing, strumming, notvärden eller rytmik?

Kursupplägg

Kursens upplägg baserar sig på 8 lektioner á 30 minuter per tillfälle. Vi kommer köra igång kurser i gitarr löpande under terminen eller enligt överenskommelse.

DUO Undervisning

DUO-undervisning innebär att ni spelar två stycken tillsammans med er lärare. Tillsammans får ni vägledning och stöd av er lärare, samtidigt som ni tar inspiration och utvecklas av varandra.
• Enskild undervisning - 8 lektioner, 30 minuter/vecka, 2,995:- (inklusive moms)
• Duo undervisning - 10 lektioner, 45 minuter/vecka, 2,195:-

Din lärare

Daniel Schwartz har en rad olika utbildningar som jazzmusiker och jazzkandidat, både via folkhögskolor och LTU, där senaste utbildningen är en akademisk konstnärlig kandidat. Daniel har en bakgrund som musiklärare, både via studieförbund och kulturskola. Inom enskild näringsverksamhet så har Daniel frilansat som musiker, bland annat i Flen Världsorkester och olika ungdomsprojekt.

Observera att du inte kan boka in dig på denna sida.
Är du intresserad av att lämna ditt intresse, kontakta Peter Wester:
peter.wester@folkuniversitetet.se
090-711419

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Har du frågor?

Kontakta Peter Wester

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akustisk- och elgitarr - Intresseanmälan och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetet Västerbotten
Nygatan 43
903 30

Välkommen till Folkuniversitetet i Västerbotten!

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Kunskap förändrar Vi anser att kunskap har ett värde i sig, för den enskilde och...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Highlights