Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Stockholm
Varierande kurslängd
Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Pianolektioner för nybörjare i liten grupp

På Folkuniversitetet finns en pianokurs för alla! Vi erbjuder både traditionell enskild pianoundervisning och pianoundervisning i grupp om 3 deltagare. Våra populära gruppkurser vänder sig till dig som enkelt och snabbt vill lära dig att spela piano. Undervisningen sker i grupp om 3 deltagare och varje kurstillfälle är 45 minuter långt. I vår pianosal finns både akustiska pianon och elpianon med hörlurar. Välkommen att utveckla ditt pianospel!

Mål
Att lära sig läsa noter, bekanta sig med grundläggande pianoteknik, att kunna spela enklare låtar av olika musikstilar samt kunna kompa låtar med några ackord.

Kursinnehåll
På nybörjarnivå arbetar vi med enkla melodier. Vi lyssnar på varandras spel och lär oss grundteknik, noter och musikstilar. Prata gärna med din lärare om det finns speciella önskemål kring olika kursmoment.

Målgrupp

Du som vill spela piano! Kursen är en introduktionskurs till pianospel och du behöver inga förkunskaper. Du behöver heller inte kunna läsa noter.

Fortsättningsmöjligheter

Vi erbjuder fortsättningsnivå inom piano i liten grupp och för dig som vill utveckla ditt pianospel mer personligt så finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av. För dig som vill spela piano och sjunga finns det ett flertal kurser inom sång.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Piano!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner