Visa kurser.se som: Mobil

Möbelrestaurering

Folkuniversitetet Stockholm
Kursinformation
Järfälla
Varierande kurslängd
Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Kurser i Möbelrestaurering

Ta tillvara på dina möbler och laga och återställa dem, kan vara auktionsfynd eller arvegods! Under den här kursen i möbelrestaurering har vi två lärare på plats samtidigt, den ena specialiserad i tapetsering och den andra i restaurering. Du arbetar med en egen möbel och lär dig under arbetets gång relevanta tekniker och tillvägagångssätt.

Kursinnehåll
Nybörjare börjar med lättare objekt. Genom praktiskt arbete lär du dig grunderna för möbelrestaurering såsom snickeri, limning, ytbehandling med mera. Ett lämpligt objekt att börja med är en enkel stoppad stol.

Om du redan har erfarenhet i tapetsering kan du välja att arbeta med en enklare fåtölj. Vi går igenom olika tekniker. Du får också lära dig om verktyg och material.

Målgrupp

Kursen passar såväl nybörjare som den som har erfarenhet.

Övrig info

Kursupplägg
Grupperna består av 7-9 deltagare. Varje deltagare arbetar individuellt med sitt objekt under lärarnas handledning. Det finns två kursledare på plats samtidigt, en för tapetsering och en för restaurering.

Material
Material ingår inte i kursavgiften. Du tar själv med dig den möbel du vill arbeta med samt det tyg du vill använda för omklädnad. Övrigt material kan du köpa på kursen.

Kursledare
Verksamheten leds av hantverkare med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Möbelrestaurering!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner