Visa kurser.se som: Mobil

Kom igång och skriv - workshop

Folkuniversitetet Stockholm
Kursinformation
Stockholm
Varierande kurslängd
Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Kom igång och skriv - workshop

Det här är en skrivarkurs över en helg för dig som längtar efter att skriva men som behöver hjälp med att sätta igång. Du får inspiration till ditt eget skrivande: till att fånga och gestalta känslor och erfarenheter och att komma närmare den egna berättarrösten. På Skrivarakademin arbetar du i en liten grupp om max nio personer under handledning av en erfaren lärare.

Kursupplägg
Du får göra inspirerande skrivövningar som sätter igång dina kreativa impulser och utvecklar din gestaltningsförmåga. Du får respons på det du skriver i de textsamtal ni för inom gruppen under lärarens handledning.

Ur kursinnehållet

  • Den fantasieggande detaljen
  • Att låta sin inre kritiker vila
  • Att skriva inifrån eller utifrån: skriver jag för att jag tycker om det eller skriver jag för att bli omtyckt?
  • Att bli medveten om, och använda, sina sinnen
  • Din första tanke

Kursledare
Camilla Wittmoss debuterade 2007 med berättelsesamlingen ”mirakel, MIRAKEL”. Hon har också skrivit dramatik och har lång erfarenhet av att arbeta som dramaturg för teater och film. Sedan 2005 är hon verksam som mentor för författare vid manusutbildningen Manuspiloterna.

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs! Det enda som behövs är viljan och lusten att få igång det egna skrivandet. Du ansöker med en personlig motivering till varför du vill gå kursen.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kom igång och skriv - workshop!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner