Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kursinformation
Stockholm
Varierande kurslängd
Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Kurs i illustration

Lära sig illustrationIllustration är kommunikation, att berätta någonting med en bild. Kursen fokuserar på att illustrera en given text till t ex vuxenlitteratur, barnböcker, tidningar och läromedel.

Mål
Efter kursen ska du ha fått fördjupade kunskaper om vad illustration är, hur vi associerar i bilder utifrån en text , hur vi tolkar text och bild tillsammans och hur man genomför de olika illustrationsmomenten.

Kursinnehåll
Vi lär oss att metodiskt arbeta från skiss till original, att välja ut underlag för en slutlig bildkomposition för t ex diktsamlingar, bokomslag, barnböcker, tidningar och läromedel. Vi provar olika material och tekniker och lär oss hur man kan använda färg i bildkompositionen. Under kursen kommer vi även att ha figurteckning efter modell med rekvisita.

Undervisningsform
Kurs med gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Alla som är roade av att teckna och vill lära sig illustration är välkomna. Vi arbetar med gemensamma uppgifter och med individuell handledning utifrån var och ens nivå.

Material

Material ingår inte i kursavgiften. Tag med blyertspennor, radergummi och skissblock (ca A3-storlek) samt gärna olika färger om du har (kritor, färgpennor, tuber, kakor, m m) och tillhörande kringmaterial, (ritpapper, akvarellpapper, penslar m m). Vid första lektionstillfället har läraren materialgenomgång för nybörjare. Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Illustration!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser