Visa kurser.se som: Mobil

Franska konversation

Folkuniversitetet Stockholm
Kursinformation
Stockholm
Varierande kurslängd
Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Franska konversation

Vill du förbättra din förmåga att uttrycka dig i dagligt tal? Har du läst franska tidigare men det hakar sig när du ska prata? Då är en konversationskurs något för dig. Att lyssna på och tala med andra är en förutsättning för att språket ska lossna, samtidigt som du har mycket trevligt! Du får arbeta med att göra ditt tal säkert, flytande och naturligt.

Målgrupp
Kom igång och prata är bra för dig som har läst franska ett par terminer på studieförbund eller motsvarande. Dina kunskaper bör motsvara A2 (andra terminen) på Europarådets nivåskala. Om du är osäker på din nivå rekommenderar vi vårt inplaceringstest som finns på vår hemsida och även kan fås per post.

Mål
Efter genomgången kurs ska du ha börjat komma över din ängslan för att tala, förbättrat ditt tal och vågat uttrycka dig i kända vardagliga ämnen.

Innehåll
På våra konversationskurser får du arbeta med rollspel, dialoger och diskussioner. De andra deltagarna är en viktig resurs i dina språkstudier. Språk är ett medel för kommunikation! Det är därför viktigt att ha tillfälle att kommunicera med andra. Du utökar ditt ordförråd och får också hjälp med besvärliga grammatikavsnitt.

Undervisningsform/kursupplägg
Kursen går en gång i veckan under 12 veckor. Totalt 24 studietimmar. Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Vissa hemuppgifter förekommer. Det kan vara att läsa igenom och förstå lättare texter. Högst 8 deltagare i varje grupp vilket gör det extra effektivt.

Litteratur och material
På våra konversationskurser behöver du oftast inte köpa någon bok. Läraren arbetar t ex med artiklar från dagsaktuella tidningar, texter från skönlitteratur, filmer samt eget material.

Lärare
Nästan samtliga våra lärare i franska har franska som sitt modersmål. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av Frankrikes rika kultur, seder och bruk.

Fortsättningsmöjligheter
Vi erbjuder fortsättningskurser till alla pågående kurser förutsatt att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. Vi vill dock reservera oss för att vi i enstaka fall kan bli tvungna att göra ändringar.

Målgrupp

Konversationskurser finns på flera olika nivåre. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Franska konversation!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner