Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kursinformation
Stockholm
Varierande kurslängd
Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Kurs i filmproduktion - lär dig skapa kortfilm 

Kursen i filmproduktion lär dig grunderna i filmproduktionskedjan, från att skriva manus, göra en storyboard, filma och redigera filmen. Under kursen arbetar vi i grupper om 3-4 kursdeltagare och tillsammans gör varje grupp en kortfilm. Vi arbetar med spelfilm och redigeringen uförs i programmet Final Cut Pro X.

Kursinnehåll
Kursen fokuserar på praktiskt filmarbete. Kursdeltagarna delas in i grupper om 3-4 personer och varje grupp arbetar med att gemensamt skapa en kortfilm. Vi går igenom:

  • Manus och synopsis
  • Storyboard
  • Schemaläggning av filmproduktionen
  • Kamerahantering, filmning
  • Kort om ljussättning
  • Regitips
  • Redigering i Final Cut Pro X


Undervisning

Gruppen består av upp till tolv kursdeltagare som delas in i mindre arbetsgrupper. Undervisningen bedrivs i form av praktiskt arbete under handledning, blandat med teoretiska genomgångar. Inspelningen av kortfilmen sker utanför lektionstid. Räkna också med att du behöver lite extra tid utöver lektionstid för manusarbete.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Filmproduktionskursen riktar sig till alla som är intresserade av att göra film och passar oavsett om du behöver erfarenhet för att söka dig vidare till en högre filmutbildning eller om du har ett allmänt intresse och tycker att det är roligt. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av filmproduktion, men vi ser gärna att du har redigeringsvana. Datorvana är ett krav.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Filmkurser!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser