Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Stockholm
15 tillfällen
Start varje termin

Kursbeskrivning

Ekonomiassistent

Ekonomiassistent är en bred utbildning för dig som vill kunna utföra det löpande arbetet på en ekonomiavdelning eller på det egna företaget.

Mål
Målet är att du efter utbildningen ska kunna hantera de dagliga arbetsuppgifterna vid ett företags ekonomiavdelning såsom löpande bokföring av företagets affärshändelser, redovisning av moms och arbetsgivaravgifter, avstämningar av kund- och leverantörsreskontra, resultat- och balansrapportering, upprättande av resultat- och likviditetsbudget och ha insikt i själva bokslutsarbetet för samtliga bolagsformer.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som vill ha en bra grundutbildning inom ämnet ekonomi som ger möjlighet till att kunna hantera flertalet av de dagliga uppgifterna på en ekonomiavdelning inom såväl det lilla privata företaget som inom en myndighet eller en förvaltning. Den är även lämplig för dig som vill fördjupa eller repetera dina nuvarande ekonomikunskaper eller som saknar de praktiska grunderna i ämnet företagsekonomi.

Ur innehållet:

  • Ekonomiska grundbegrepp
  • Företagsformer
  • Budgetering och kalkylering
  • Skatter och avgifter
  • Löpande bokföring och bokslut
  • Kredit- och avtalsrätt

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ekonomiassistent!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner