Arabiska

Längd
Varierande kurslängd
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Varierande kurslängd
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Arabiska för nybörjare på Folkuniversitetet

Vi erbjuder grundkurser i standardarabiska för dig som är helt nybörjare. Redan från första början får du lära dig språket på ett kommunikativt sätt, vilket gör att du redan efter en kort tids studier kan förstå och göra dig förstådd i enklare situationer.

Mål
Efter avslutad kurs ska du ha tillägnat dig några grundläggande strukturer i arabiska och kunna klara dig på mycket enkelt språk i ett antal utvalda situationer.

Innehåll
Bokstäverna (du lär dig skriva och läsa arabiska tecken), siffror, klockslag, veckodagar, presentera sig, ställa enkla frågor för att lära känna någon, vädret, restaurang, hotell, vett och etikett. Grammatiken omfattar bland annat bestämd och obestämd form, personliga och suffigerade pronomen, frågepartikel, prepositioner, verb i perfekt med mera.

Undervisningsform/kursupplägg
Vi arbetar med parövningar, hörförståelseövningar och konversation. Deltagarna skall vara aktiva i språket under lektionerna. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Högst 15 deltagare i varje grupp.

Litteratur och material
Litteratur ingår inte i kursavgiften. På din kallelse kommer det att stå vilken bok som används i kursen och var du kan köpa den. Utöver kurslitteratur kan även CD/kassettband, video, overhead samt lärarens eget material användas.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande kursstarter

  • Kurs
  • Stockholm

Lärare

Alla våra lärare har arabiska som sitt modersmål men talar även flytande svenska. De flesta har akademisk examen från sitt hemland. Vi lägger också stor vikt vid pedagogisk kunskap och erfarenhet. Folkuniversitetet bedriver dessutom kontinuerligt lärarfortbildning. Genom läraren får du också ta del av Arabvärldens kultur, seder och bruk.

Målgrupp

Den här kursen riktar sig till dig som inte har några förkunskaper i arabiska.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Nina
16 okt 2013

En kurs för den som är språkintresserad och vill lära sig arabiska från grunden. Ingen konversationskurs, det är en fördel om man kan lite grammatiska begrepp

Folkuniversitetet Stockholm
Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Highlights