Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Malmö
5 tillfällen
2 745 SEK

Kursbeskrivning

Det här är en kurs i centrala Malmö för dig som vill fördjupa dig i ditt eget och andras skrivande och har ett projekt igång som du vill jobba med.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Kursinnehåll

Här står ditt eget litterära projekt i centrum. Kursen vänder sig till dig som vill arbeta aktivt med ditt skrivande och genom samtal vidareutveckla både dina egna och andras texter.

Arbetet utgår från deltagarnas texter och behov. Du som söker är beredd att lägga tid både på att skriva och läsa hemma. Respons och textsamtal är en central del och vi kommer jobba med hur man färdigställer ett projekt.

Mål

Målsättningen är att arbeta med ditt eget projekt, fördjupa ditt skrivande och att genom respons utvecklas både som läsare och skribent.

Kursupplägg

Kursen träffas följande datum: 18/2, 4/3, 18/3, 15/4 och 29/4.

Upplägget utformas utifrån era egna litterära projekt och stor vikt läggs vid responsarbete i form av textsamtal. Genom skrivövningar och textexempel ur skönlitterära verk diskuterar vi olika perspektiv på litterär gestaltning och stilistik. Du studerar och problematiserar hur den litterära kritiken och debatten kan ta sig uttryck.

Kursmaterial

Arbetet utgår från deltagarnas eget material samt textutdrag som delas ut av din kursledar.

Förkunskaper

Önskvärt att du har ett pågående litterärt projekt och en ambition att arbeta målmedvetet med ditt skrivande.

Kursen är öppen för alla som gått en grundkurs inom skrivande. För sökande utifrån vill vi att du skriver några rader om dig själv och berättar varför du vill gå kursen. Maila detta till .

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

  • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, går kursen över till onlineundervisning.

Medverkande

Karin Mellbourn

”Genom att undervisa i kreativt skrivande vill jag ge förutsättningar för att såväl hitta som växa i sitt eget uttryckssätt i en inspirerande och tillåtande miljö.”

Jag har en magisterexamen i litterär gestaltning från Författarskolan vid Lunds Universitet. Det egna skrivandet rymmer både berättande prosa, poesi och essäistik. 

Tidigare har jag undervisat i såväl skrivande som svenska och svenska som andraspråk för olika åldersgrupper och på olika nivåer.

 Ett stort intresse för människor och en vilja att utforska, upptäcka och kommunicera är en viktig drivkraft, både i skrivandet, predagogiken och vardagen. 

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Tel: 046-19 77 20 eller 040-690 83 20
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skriva fördjupning!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser