Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Lund
12 tillfällen
3 995 SEK

Kursbeskrivning

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På våra silversmideskurser har du möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda smycken eller andra mindre föremål.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och dig som redan har stor erfarenhet av silversmide.

Mål

På kursen skapar du smycken eller föremål efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.

Vi brukar rekommendera nybörjare att börja med att tillverka en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment, men ändå är förhållandevis enkel. Inom silversmidet arbetar vi med blandade grupper vilket innebär att du som redan har erfarenhet gör mer avancerade eller större föremål och kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg, exempelvis stenar. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

En del i skapandeprocessen är att göra skisser och modeller. Du får gå igenom skissen med läraren som då kan se eventuella fallgropar och komma med förslag till lösningar.

Material

Material finns att köpa på kursen. Materialkostnaden ingår inte i kurspriset. Främst arbetar vi i silver men det kan finnas möjlighet att använda andra material som exempelvis mässing eller koppar.

Medverkande

Gunilla Grahn

På kurs hos mig delar jag gärna med mig av mina kunskaper om smyckekonst, formgivning samt tekniska knep. Du kommer också vidga dina referenser inom smyckevärlden.

Min styrka är att handleda kursdeltagare att utveckla sin konstnärliga identitet, vilket jag har erfarenhet av genom att ha arbetat på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet, under många år. Nybörjare som mer erfaren varmt välkommen!

I metallen finns möjligheter att förvandla, förädla och förflytta material. Processen från idé till ett färdigt smycke eller objekt upphör aldrig att fascinera och överraska. Att smycka sig har vi människor gjort sedan urminnes tider, Gunilla vill även väcka ett intresse och inspirera till hur morgondagens smycken kan ta sin form och vilka budskap de kan vara bärare av.

Gunilla Grahn har varit verksam med egen smyckes ateljé sedan 1997. Då tog hon sin MFA vid Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet. Sedan 10 år bor och arbetar Gunilla i Helsingborg.

Hon har många års erfarenhet av undervisning på Folkhögskola, HDK- Valand som lektor i smyckekonst och programansvarig för kandidatutbildningen. Gunilla har också anlitats gästlärare/ föreläsare på olika utbildningar och evenemang både i Sverige och i andra länder.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Tel: 046-19 77 20 eller 040-690 83 20
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide smycken!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner