Visa kurser.se som: Mobil

Shared reading - vi läser tillsammans.

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Lund
6 tillfällen
2019-10-04
995 SEK

Kursbeskrivning

Shared reading - vi läser tillsammans. NyhetVad är Shared reading?
Shared Reading är en läsmetod i bokcirkelform. Den utvecklades av den engelska litteraturvetaren Jane Davis, som också var med och grundade organisationen The Reader i Liverpool för cirka 10 år sedan. Metoden har sedan spritt sig över hela världen. Shared Reading består av högläsning och boksamtal i grupp under trygg ledning av en certifierad bokcirkeledare.

Målgrupp
Kursen vänder sig till alla, inte bara vana läsare. Har du lässvårigheter på grund av afasi eller dyslexi är du precis lika välkommen!

Kursinnehåll
Till varje kurstillfälle väljer ledaren en text som är helt ny för gruppen. Det är oftast en novell eller en dikt, som sedan läses högt för alla. Ledaren gör pauser i läsningen vid valda tillfällen i texten och upprepar särskilda textstycken. Det finns möjlighet att utforska texten gemensamt genom att dela med sig av tankar och reflektioner. Läsningen i grupp medför att läsaren blir mer uppmärksam på textens innehåll och öppen för olika tolkningar.

Mål
Målet är att skapa ett öppet, nyfiket och tillåtande samtalsklimat för att kunna gå djupare in i texter med skönlitterärt innehåll samt att bidra till att nya texter ska kännas begripliga och meningsfulla vid en genomläsning.

Kursmaterial
Läraren tillhandahåller det material som behövs. Du behöver inte ta med dig någonting.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Shared reading - vi läser tillsammans.!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner