Visa kurser.se som: Mobil

Rekrytering för framtiden

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
6 tillfällen
2019-09-16
6 395 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Rekrytering för framtiden Nyhet


Det här är modern rekrytering baserad på beteende och kompetens – kopplad till affärsverksamheten. Världen förändras fort, och i takt med det är Napoleons gamla principer för hur en organisation ska se ut snart ute i kylan. Men hur bedömer man kandidater i en framtid som ter sig allt mer svårnavigerad?

Vad ska man leta efter hos kandidater? Hur ska man tänka kring mångfald och objektivitet? Under den här utbildningen får du konkreta verktyg för att kunna isolera avgörande kompetenser, beteenden och egenskaper. Vi tittar på olika verktyg och metoder, tester och analyser för att göra en personbedömning som skapar konkreta resultat i verksamhet. Du som har rekryterat länge kommer få nya perspektiv, och du som är ny i rekrytering får en stabil grund att stå på.

Kursinnehåll

  • Kompetensbaserad rekrytering: Vad är det? Meriter kontra beteende.
  • En tydlig definition av kompetensbegreppet.
  • Mångfald och objektivitet – varför är det viktigt för resultatet och hur uppnår jag det?
  • Genomgång av olika metoders förmåga att förutsäga arbetsprestation.
  • Metoder för att mäta kompetens.
  • Intervjusituationen – hur förbereder och genomför man en intervju?
  • Intervjuguider – hur skapar du skräddarsydda intervjuguider och kopplar dem till den faktiska kompetens du vill mäta?
  • Tester – vilka tester finns och när använder man dem? Vilka tester ska du undvika?
  • Vad ska du tänka på i valet av verktyg?

Mål

Efter avslutad kurs har du fått kunskap om moderna och valida rekryteringsmetoder, samt förståelse kring testverktygen som hjälper dig att välja rätt i din verksamhet.

Målgrupp

För dig som behöver kunskap och verktyg för att ha möjlighet att hantera en rekryteringssituation på ett professionellt sätt. Du är medarbetare, ledare eller chef med eller utan formellt personalansvar.

Arbetssätt

På kursen blandas teori och praktik. Vi ger dig teori och konkreta exempel kring rekrytering, tester, analysverktyg och intervjumetodik. Du tränar intervjuteknik, skapar vassa egna intervjufrågor och skapar en stabil, objektiv och strukturerad bedömningsgrund. Gällande testverktyg får du flera tillfällen att öva själv, du får med dig dokumentation som du kan använda för att genast börja jobba enligt metoden – och kunskap för att välja bra, moderna, valida testverktyg.
Observera att vi inte certifierar eller utbildar i enskilda testverktyg – vi går igenom vad som finns på marknaden och visar på exempel.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs men det är en fördel om du har arbetslivserfarenhet som gör att du kan relatera till kursinnehållet.

Studiematerial/Litteratur

Lärarens egna material.

Kursintyg

Intyg utfärdas efter utbildningens slut för de deltagare som önskar det och som har varit närvarande minst 75% av tiden och förutsatt att hela kursavgiften är betald.

Fortsättning

Vill du få en bred genomgång av de olika områden en HR-avdelning arbetar med? Då kan vår utbildning Diplomerad HR-assistent vara något för dig.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Rekrytering för framtiden!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner