Visa kurser.se som: Mobil

Målning för seniorer

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Lund
10 tillfällen
3 745 SEK

Kursbeskrivning

En målarkurs för dig som är lite äldre. Utveckla din färdighet i måleri och arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Kursen är planerad att äga rum i Folkuniversitetets lokaler. Om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning med anledning av Covid-19, kommer vi att kontakta dig som är anmäld.

kan du läsa hur vi tar vårt ansvar och vad vi förväntar oss av dig som deltagare.

Kursinnehåll

  • Utveckla ditt måleri med individuell handledning.
  • Genomgång av t.ex. hur man målar perspektiv, kontrasterande färger och former för att utveckla sin konst.
  • Introduktion i materialkunskap, för nybörjare.
  • Arbeta med akryl, olja eller akvarell.

Kursupplägg

Du arbetar praktiskt med dina projekt, med handledning från läraren, större delen av tiden. Gruppen består av max. 10 deltagare. Läraren har stor lyhördhet för vad du vill uppnå och hjälper dig att anpassa dina projekt så att du ska nå dina mål.

Mål

Utveckla ditt måleri och din teknik, eller lär dig olika grundläggande tekniker, och få bättre förståelse för materialet och dess möjligheter. Vi vill stimulera ditt skapande och få dig att anta nya utmaningar.

Förkunskaper

Både nybörjare och du som målat tidigare är välkommen då undervisningen är individuellt anpassad till stor del. Du får arbeta utifrån din egen kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material

Stafflier finns att låna i ateljén.
Du får 10 procent rabatt på konstnärsmaterial i butiken Ljungbergs Artist mittemot kurslokalen, som deltagare på Folkuniversitetet. Materialkostnader ingår inte i kurspriset.

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Utvecklingsmöjligheter

Kursens upplägg gör att du kan gå den flera terminer och utveckla dig i din egen takt. Vi arrangerar också andra konstkurser och ibland också intensivkurser med specifik inriktning.

Medverkande

Jucivaldo Tavares Santos

Följ med på en färgsprakande resa med måleriet som gemensam uttrycksform!

Har studerat konst vid Museum of Modern Art i Salvador 1996 och São Paulo Museum of Modern Art 1998 samt bedrivit högre konststudier vid São Paulo universitet.

Utöver Sverige och Brasilien har han ställ ut i USA, Italien, Holland, Frankrike, Norge och Danmark, och han finns representerad i ett stort antal konstsamlingar över hela världen.

Jucivaldo målar abstrakt och färgstarkt och använder sina intryck från värmen och hettan i hemlandet Brasilien för att skapa geometriska linjer och imaginära former. Med starka färger bejakar han livet. Jucivaldo tycker om naturen och målar också landskap, blommor och figurativt. Musiken är en viktig del av hans skapandeprocess. 

Han har undervisat i måleri både privat och i skolor i sin hemstad Salvador. Undervisar på Folkuniversitetet sedan 2017.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Tel: 046-19 77 20 eller 040-690 83 20
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Målning för seniorer!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser