Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Lund
8 tillfällen
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Öka dina kunskaper om den latinska kulturhistorien och det latinska språket på Folkuniversitetet i Lund!

Kursinnehåll:

FörkunskaperDet här är en kurs för dig som har läst latin A1 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper.

Mål
Efter kursen har du en del av kunskaperna i latin på nivå A2* enligt Europarådets referensram för språk. Du har ökat din förståelse för latin och dess påverkan på italienska, franska och spanska.

KursinnehållLatin är ett indoeuropeiskt språk och moderspråk till alla romanska språken i Europa. Även i de germanska språken kan man spåra influenser från latinet. Kursen fokuserar på kulturhistorien och sambanden mellan olika europeiska språk.

KursuppläggDu förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

KursledareKursledaren har magisterexamen i historia, i teologi och i italienska, det moderna språk som ligger närmast latin.

KurslitteraturKurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Kursen använder sig utav Familia Romana. Information om vart du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.


StartgarantiKursen startar vid 3 anmälningar.* Vilken nivå ska jag välja?

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Latin A2 +!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner